21. januar 2019
Attendos biler - kørte i følge kørelisterne ud til borgere, som ikke længere modtog hjælp. Foto: Karl Erik Frederiksen
Attendos biler - kørte i følge kørelisterne ud til borgere, som ikke længere modtog hjælp. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejeledelse til møde om påstået snyd med betaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejeledelse til møde om påstået snyd med betaling
Gribskov - 13. februar 2018 kl. 13:38
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Attendos øverste ledelse bliver nu bedt om at komme på besøg på rådhuset i Helsinge, hvor den skal kommentere en ny påstand om, at Attendo bevidst sender fakturaer med forkerte oplysninger videre til Gribskov Kommunen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Påstandene kommer fra tre tidligere unavngivne Attendo-ansatte i Ugeposten. De beskylder blandt andet deres lokale ledelse for at have opfordret de ansatte til at udfylde deres kørelister forkert, så Attendo kunne få udbetalt penge for at udføre ydelser for borgere, som enten var blevet indlagt på hospital, eller ikke længere var visiteret til ydelsen. Det er dermed den anden sag om forkert fakturering, som Ugeposten har bragt frem. Først skrev man om et beløb på 13,4 millioner kroner, som Attendo over en periode på mere end et år skule have faktureret for pleje til borgere, som er fraflyttet Gribskov Kommune, eller som er døde. Dette mellemværende kunne i følge Attendos forklaring dengang tilskrives det materiale, som kommunen stillede til rådighed for faktureringen. Dette mellemværende er i følge oplysninger fra Gribskov Kommune til Frederiksborg Amts Avis den 17. januar bragt ud af verden.

Den nye sag går på, at 49,5 procent af de 13,4 millioner vedrører ydelser, der ikke var bevilget. I den forbindelse citeres tre anonyme og tidligere ansatte for oplysninger om, at det på de ansattes indberetning skule se ud som om, at der fortsat blev leveret bestemte ydelser, selv om de vidste, at de pågældende borgere ikke længere modtog ydelserne.

- Selv om de nye oplysninger kommer fra personer, der er anonyme, vil vi alligevel bede Attendos ledelse om en forklaring. Vi må vide, om de har en anden forklaring på, hvordan der blev faktureret, end de tre personer, siger kommunaldirektør Holger Spangsberg til Frederiksborg Amts Avis.

- Jeg håber, at vi kan få arrangeret mødet med Attendos ledelse i løbet af næste uge. I mens fortsæter vi med at undersøge Attendos fakturaer. Indtil videre er der intet, der tyder på, at der foregår et bevidst og systematisk snyd, siger Holger Spangsberg.

- Jeg tror, at en del af forklaringen på de udtalelser, der nu kommer frem, har sammenhæng med den fleksibilitet, der er i kontrakten med Attendo, Det er jo sådan, at hvis Attendo i en weekend eller på en helligdag skønner, at en borger akut skal have uyderligere hjælp til for eksempel behandling af liggesår eller lignende, så skal Attendo yde denne hjælp, selv kommunen endnu ikke har nået at visitere vedkommende til det, siger Holger Spangsberg til Frederiksborg Amts Avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk