20. juli 2019
Det er nu lidt over to år siden, der var fuldt hus til et møde om udviklingen i Helsinge midtby - her blev planerne om en ny Rema præsenteret. Men den er altså endnu ikke opført. Foto: Camilla Nissen.
gallery icon

Se billedserie

Det er nu lidt over to år siden, der var fuldt hus til et møde om udviklingen i Helsinge midtby - her blev planerne om en ny Rema præsenteret. Men den er altså endnu ikke opført. Foto: Camilla Nissen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny Rema rykker tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny Rema rykker tættere på
Gribskov - 05. februar 2019 kl. 04:00
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ting tager tid. Det er udviklingschef i KFI Erhvervsdrivende Fond, Klaus Cardéls, første sætning, da han bliver bedt om at fortælle om status på byggeriet af en ny Rema 1000 på parkeringsarealet bag VP-Arkaden, tæt på den nu lukkede Irma i Helsinge midtby, samt nedrivning af Super Bests lokaler. Det er nu to år siden planerne blev offentliggjort på et borgermøde, og nu er der endelig fremskridt i sagen. En mageskifteaftale med Gribskov Kommune har trukket ud, men er nu på plads. Så nu skal der blot en byggetilladelse og en nedrivningstilladelse i hus, så projektet kan komme i gang.

arrow Læs også: Liv i bymidter giver trivsel

- En ny lokalplan er vedtaget, og der er også underskrevet aftale om, at vi mageskifter områderne med kommunen. Det har taget tid, da sagen har været omkring Ankestyrelsen, som nu har godkendt det i slutningen af sidste uge. Så vi er først ved at sætte det hele i gang nu, siger Klaus Cardél.

Mageskiftet omfatter, at kommunen overtager det areal, hvor SuperBest tidligere har ligget, efter at bygningen er revet ned og der er gjort klar til, at arealet kan anvendes til parkering mm. med en god overgang til Torvet. KFI overtager til gengæld en del af kommunens parkeringsareal. Her kan KFI bygge nye lokaler til Rema1000. Målet er at forskønne hele området og åbnere mere op til gågaden: »Overordnet skal lokalplanen gøre det muligt, at der skabes rammer for, at hele området kommer til at fremstå mere attraktivt og synliggør butiksområdet omkring VP-arkaden og gågaden mere.« lyder det blandt andet i mageskifteaftalen.

Han kan ikke love, at den ny Rema står klar i 2019.

- Men vi vil gøre, hvad vi kan, siger han.

Gået og ventet på det

Helsinges bymidte kan dermed se frem til to nye dagligvarebutikker i nærmeste fremtid. Udover Rema 1000, åbner der også en Netto i Irmas tidligere lokaler i forsommeren i år. Formand for Gadekærforeningen, Conny Nielsen har tidligere sagt, at hun forventer, der sker en opblomstring af byen, når en ny Netto åbner. Og nyheden om, at en Rema1000 er kommet et skridt nærmere, glæder hende.

- Det er noget, vi virkelig har gået og ventet på fra detailhandlens side. Og når der både kommer en Rema og en Netto, tror jeg ikke, vi kan få armene ned. Det er godt for byen med dagligvarehandel i midtbyen. Det må simpelthen betyde, at nogle tomme butikslokaler bliver lejet ud, for så kan man se, at der sker noget i byen, siger Conny Nielsen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede