3. august 2021
Gribskovs nye nærpolitistation får til huse i det gamle tinghus midt i Helsinge.
Gribskovs nye nærpolitistation får til huse i det gamle tinghus midt i Helsinge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nærpoliti i Gribskov: Betjentene rykker til Helsinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nærpoliti i Gribskov: Betjentene rykker til Helsinge

Gribskov får nu den længe ventede nærpolitistation - og den bliver placeret centralt i Helsinge.

Gribskov - 14. april 2021 kl. 15:01
Af Claus Johansen

Opdatering: Det fremgik tidligere af denne artikel, at den nye politistation skal ligge i den gamle tinghus-bygning i Helsinge. Nordsjællands Politi oplyser nu, at den endelige lokation ikke ligger fast.

arrow Læs også: Her får borgerne snart egen politistation

I december sidste år indgik regeringen og en række partier et politiforlig. Det indeholdt blandt andet en række nye nærpolitistationer. Gribskov var sammen med Fredensborg de to nordsjællandske kommuner, der fik en nærpolitistation.

Den ugentlige åbningstid bliver 15 timer, og der bliver knyttet fem årsværk til stationen.

- Hvis man ser objektivt på det, er Helsinge den bedste placering i området, fordi det løser nogle af politiets udfordringer med afstande i området. Helsinge ligger centralt, hvor det er let at komme på tværs af den del af Nordsjælland. Det betyder også noget, at der på skoler i området foregår salg af euforiserende stoffer, og det bliver lettere for politiet at lave en forebyggende indsats og være til stede, når der er en nærpolitistation i området, siger folketingsmedlem Kristian Hegaard. Som retsordfører for Radikale Venstre var han med til at forhandle aftalen om nærpolitistationer.

I Gribskov er borgmester Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov) glad for den kommende station:

- Jeg er meget glad og beæret over, at vi får fem årsværk, når vi ser den centralisering, der finder sted på så mange andre områder, sagde borgmester Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov) i februar til amtsavisen.

Som amtsavisen tidligere har skrevet, er Nordsjællands Politis responstider længst i Gribskov (og Halsnæs) med omkring 15 minutter i gennemsnit ved udrykningskørsel til eksempelvis husspektakler, overfald og røverier. Det bliver der næppe ændret på med den kommende nærpolitistation, understreger borgmesteren:

- Det er naturligvis ikke patruljevogne, som skal rykke ud til akutte situationer. Hovedindsatsen bliver den forebyggende indsats, som vi jo også har hårdt brug for. Der er en klart præventiv effekt i at have en nærpolitistation. Men politifolkenes viden kan naturligvis også bruges i forbindelse med efterforskning, siger Anders Gerner Frost.

Det er dog stadig forventningen, at politifolkene bliver synlige i gadebilledet:

- Det er meningen, at de vil være synlige i gadebilledet ved særlige lejligheder, siger borgmesteren.

I forbindelse med politiaftalen sagde justitsminister Nick Hækkerup (S), at der skal være særlig opmærksomhed på narkosalg ved skoler:

- I det, vi kalder den nye politigaranti, som er en del af aftalen, er der særlig opmærksomhed på narkosalg ved skoler. Vi siger simpelthen, at der, hvor børn og unge færdes, der skal politiet rykke ud med det samme, hvis der er anmeldelser om narkosalg på og omkring skoler. Og hvis der skulle foregå narkosalg, så skal politiet kontakte skolens ledelse og kommunens SSP-medarbejdere og indgå aftaler om det fremtidige samarbejde. Her vil de nye nærpolitistationer også spille en aktiv rolle, sagde Nick Hækkerup i december.

Og det ligger godt i tråd med ønskerne i Gribskov:

- Vores politiske håb er, at man får set på SSP-samarbejdet. De fem årsværk er jo en kærkommen lejlighed til at se på hele den forebyggende indsats. Ungdomskriminalitet er jo en udfordring hele tiden - ikke bare i vores kommune, men alle steder, siger Anders Gerner Frost.

arrow Politistation på vej til Hundige
15. april 2021 kl. 10:14 Opdateret: kl. 10:37
arrow Se kort: Her placeres nye nærpolitistationer
15. april 2021 kl. 09:32 Opdateret: kl. 10:18
arrow Politiet rykker til Asnæs: Borgmester jubler
15. april 2021 kl. 09:17 Opdateret: kl. 09:17
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?