11. august 2020
Mikkel Andersen skal tage kampen op mod borgmester Anders Gerner Frost.
Mikkel Andersen skal tage kampen op mod borgmester Anders Gerner Frost.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mikkel Andersen er Socialdemokratiets nye borgmesterkandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mikkel Andersen er Socialdemokratiets nye borgmesterkandidat
Gribskov - 01. juli 2020 kl. 11:07
Af Jeppe Helkov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mikkel Andersen er Socialdemokratiets nye bud på en borgmester. Det ligger klart efter tirsdagens urafstemning i den lokale Gribskov-afdeling. Med 59.3 pct. af stemmerne slog Mikkel Andersen den enlige konkurrent Morten Dahlberg.

Mikkel Andersen glæder sig til den kommende periode frem mod kommunalvalget i 2021.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi får en rigtig stærk gruppe. Vi har allerede nogle unge, der er på vej. De er klar til at være med til at sætte en retning for Gribskov Kommune, siger han og fortæller, at partiet skal blive endnu stærkere til at sætte dagsorden på velfærds- og på klimaområdet.

- Det første, vi står overfor, er, at vi skal have en diskussion af, hvordan vi håndterer kommunens økonomi. Det bliver den allerstørste opgave på den korte bane. Der håber jeg alle partier vil være med til at finde nogle gode og pragmatiske løsninger. Det vigtige for os er, at den pressede økonomi rammer velfærden mindst muligt. Og på den længere bane bliver det klimadebatten, hvor vi skal have sat en dagsorden.

Det er de fleste nok enige om. Hvordan kommer I til at skille jer ud?

- Vi er nødt til at tænke i nogle andre baner end tidligere. Noget af det jeg synes er interessant, er, hvordan vi får de forskellige områder i kommunen til at arbejde bedre sammen. For eksempel social- og beskæftigelsesområdet. Vi ved, at når mennesker kommer i job, så har det mange positive konsekvenser for familierne og på personen selv. Kan vi ved at lave tværgående samarbejder få nogle bedre vilkår for borgerne. Det kunne også være på børneområdet og beskæftigelsesområdet. Gør vi det godt nok her, spørger han retorisk.

Mikkel Andersen afviser samtidig, at det er et splittet Socialdemokrati, der står tilbage efter spidskandidatvalget. Den anden kandidat Morten Dahlberg markerede sig ellers stærkt med en af partiets mangeårige medlemmer, Pia Foght, op til urafstemningen.

Pia Foght sagde blandt andet:
- Borgmesteren vidste før mig, at der stod i en netavis, at jeg ville trække mig tilbage som spidskandidat. Jeg er ikke hellig, men den måde, tingene sker på - det kan jeg ikke, sagde hun.

Men Mikkel Andersen afviser altså, at der skal bruges tid på at klinke skår.

- Internt er der god energi. Vi har allerede talt sammen over telefon, og jeg oplever, at vi alle ser frem mod valget i 2021. Nu trækker vi i arbejdstøjet for at få gjort vores kandidater klar, ligesom vi har nogle nye på vej frem, vi glæder os til at præsentere senere på året. Så jeg er ikke nervøs for, at vi er et splittet parti. Jeg ser os styrket og stærkere end nogensinde.

Formanden for Socialdemokratiet i Gribskov, Ole Hammer Mortensen, er enig.

- Vi ser frem til et godt samarbejde om at få opstillet et stærkt hold af kandidater til byrådet og samtidig få vist borgerne i Gribskov, at Socialdemokratiet har den rigtige politik der rækker fremad. Og at vi med en stor gruppe i det kommende byråd kan skabe stabilitet og udvikling til gavn for alle borgere, siger han.

Socialdemokratiets urafstemning foregik elektronisk. Der blev afgivet 113 stemmer i alt.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?