10. august 2020
Tid til Tillid forlænges nu - som det eneste af Triennaleværkerne.
Tid til Tillid forlænges nu - som det eneste af Triennaleværkerne.
Foto: Charlotte Haslund-Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere tid til Tid til Tillid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere tid til Tid til Tillid
Gribskov - 03. november 2016 kl. 07:57
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Charlotte Haslund-Christensen er hot på den danske kunstscene - og på havnen i Gilleleje. Her er hendes værk »Tid til Tillid« som det sidste af triennaleværkerne netop blevet forlænget. Triennaleværkerne slutter den 1. november, men Tid til Tillid får altså lov at hænge nogle uger ind i den mørke november måned.

- Nu er det så mørkt, at man virkelig kan have glæde af den, siger projektleder Helle Nanny Brendstrup om neonværket, der hænger ved fiskeriauktionshuset over de Offentlige toiletter.

Charlotte Haslund Christensen er datter af tidligere hofmarskal Søren Haslund-Christensen og hans hustru Marianne von Essen, og det er på den mødrene side, at Charlotte Haslund-Christensen har et meget konkret bånd til flugten over Øresund i 0ktober -43. Hendes mors familie flygtede til Sverige fra Humlebæk, da moren var syv år.

- Min morfar var sekulariseret jøde, han levede ikke på nogen måde jødisk. Men det hele kommer jo an på, hvordan man definerer det jødiske. Hvis man er på Hitlers lister, skal man flygte og det gør familien i sidste øjeblik, fortæller foto- og videokunstneren bag Tid til Tillid.

Værket er ca 2300 cm i bredden og ca 1500 cm i højden og det er skabt specielt til Gilleleje Havn.

Flygtning
- Så jeg er altså opvokset med, at nogle andre definerer én som noget. Og jeg er opvokset med at være bevidst om, at du skal kende din historie. Den historie forbinder mig til flugten over sundet, men vigtigst af alt til, at jeg identificerer mig med folk, der udsættes for noget, der defineres af andre.

I det aktuelle værk knytter Charlotte Haslund-Christensen den jødiske flugthistorie fra 2. verdenskrig til nutidens flygtningehistorier og flygtningeproblematikken.

- Jeg appellerer her til at have tillid i stedet for at være bange for det, man ikke kender, siger Charlotte Haslund-Christensen.

- Man må styre sin frygt for det fremmede. En fremmed er en ven, du ikke har mødt endnu - for at bruge et citat. Vi må fastholde, at vi står overfor et andet menneske - ikke en terrorist, eller en kriminel eller hvad vi nu er bange for.

Værket Tid til Tillid kan ses i novembermørket på havnen frem til midten af måneden.

- Og det ville jo være fantastisk, hvis nogen kunne købe den til havnen, som den er skabt til..., lyder det fra projektleder Helle Nanny Brendstrup.

Det øvrige triennaleværker er nu væk fra bybilledet og landskabet.

Denne weekend forsvandt de sprælske ben i en rundkørsel ved Gilleleje. Hvordan det gik for sig - det kan man se på en video på triennalens hjemmeside www.ncat.dk.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?