12. april 2021
Byggeriet af friplejehjemmet er nu nået så langt, at der er blevet holdt rejsegilde.  Plejehjemmet vil få gule mursten yderst.	Foto: Kim Rasmussen.
gallery icon

Se billedserie

Byggeriet af friplejehjemmet er nu nået så langt, at der er blevet holdt rejsegilde. Plejehjemmet vil få gule mursten yderst. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Livet skal leves på nyt friplejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Livet skal leves på nyt friplejehjem
Gribskov - 15. december 2018 kl. 08:12
Af Camilla Nissen

Grillpølser og håndbajere var erstattet af varm kaffe og rundstykker med smør, da der fredag morgen var indbudt til rejsegilde for det kommende friplejehjem i Gilleleje, Bavne Ager. Og der var godt fyldt op med gæster i det store lokale midt i byggeriet, som kommer til at fungere som samlingsområde og café, når plejecenteret står færdigt.

Byggeriet er særligt, fordi det udføres med ATP Ejendomme som bygherre, der udlejer det til OK-Fonden, som skal drive hjemmet og levere ældrepleje til borgerne.

- Vi håber, at hjemmet vil danne skole for flere projekter af samme kvalitet. Samfundet har brug for det, da vi har en udfordring med et stigende behov for plejehjemspladser qua det stigende antal ældre, indledte Michael Nielsen fra Seniorbolig Danmark, et datterselskab under ATP Ejendomme.

- Vi er glade for at stå her i dag og kunne holde rejsegulde for det første plejehjem af sin slags med professionel kapital. Det bliver et stort nyt og moderne plejecenter. Det er en god model i en tid, hvor kommunerne måske ikke selv har kapital til at anlægge og bygge plejecentre. Vi er glade for, I har valgt at investere i Gribskov, og det må I også gerne gøre i fremtiden. Både jeg og formand for Ældre, Social og Sundhedsudvalget Pia Foght glæder os til at se det i drift, sagde viceborgmester Bo Jul Nielsen (S) i sin tale.

Også direktør for OK-Fonden, Paul Erik Weidemann, ser frem til at plejehjemmet kommer i drift og peger på, at målet er at gøre det til et sted, hvor man føler sig hjemme og kan fortsætte med at leve sit liv, som man helst vil.

- OK-Fondens vision er at livet leves hele livet. Det handler om at man kan fortsætte med det liv, man altid har haft under de bedst mulige forudsætninger. Vi vil lægge os i selen for, at det bliver et sted med hjemlighed og hygge, sagde han.

Wellness-områder
Det bliver også et plejecenter, hvor beboernes velvære er i centrum.

- Vi vil have stor fokus på beboernes velvære. Blandt andet med wellnessområder med spabad, uddyber projektchef fra Ok-Fonden, Lennon Andersen.

Der vil også være to gårdhaver på 900 kvadratmeter, hvor man fra spisestuen kan gå ud og få frisk luft.

Allerede nu er der hårdt brug for flere plejeboliger i Gribskov. Derfor var der også ros til håndværkerne fra alle talere for, at det indtil videre er gået stærkt med at få opført byggeriet. Og hvis tidsplanen bliver ved at holde, kan det stå færdigt til september næste år. Byggeriet udføres af JFP i totalentreprise.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?