27. maj 2020
Vær opmærksom på flåter og beskyt dig mod dem. De kan nemlig smitte med hjernebetændelse. Sådan lyder et nyt advarselsskilt ved naturlegepladsen i Tisvildeleje, der er udpeget som risikozone. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Vær opmærksom på flåter og beskyt dig mod dem. De kan nemlig smitte med hjernebetændelse. Sådan lyder et nyt advarselsskilt ved naturlegepladsen i Tisvildeleje, der er udpeget som risikozone. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Legende børn advares mod flåter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Legende børn advares mod flåter
Gribskov - 23. oktober 2019 kl. 05:13
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hold dig til stierne, dæk arme og ben og træk strømperne op over bukserne. Sådan lyder tre af de råd, der nu er at finde på skilte ved naturlegepladsen i Tisvildeleje.

arrow Læs også: Farlige flåter på populær legeplads vækker vaccinelyst

Ved Tisvilde Hegn er tre personer i sommer blevet smittet med hjernebetændelsen TBE, der er en virus, der overføres ved flåtbid. Sygdommen er sjælden, men da der ikke er nogen kendt kur mod hjernebetændelsen, der kan resultere i indlæringsvanskeligheder og lammelser, så anbefales det at tage sine forholdsregler mod flåtbid.

Efter at Statens Serum Institut har undersøgt Tisvilde Hegn er det konstateret, at naturlegepladsen var tilholdssted for flest flåter, der bar TBE-virussen, og derfor har Naturstyrelsen i samarbejde med Statens Serum Institut været på naturlegepladsen for at beskytte de legende børn bedst muligt mod flåtbid.

- Vi har sikret, at det høje græs i og omkring legepladsen er slået. Det har vi gjort på anbefaling fra forskerne, fordi der så er færre flåter, siger Jens Bjerregaard Christensen, chef for Naturstyrelsen Nordsjælland.

Sammen med Gribskov Kommune har de desuden sat skilte op for at advare børn og deres forældre om smittefaren.

Højsæsonen for flåter er ovre, men ifølge Statens Serum Institut kan man risikere at blive bidt af flåter og smittet med den sjældne, farlige TBE-virus året rundt. Risikoen er dog generelt lav - også ved naturlegepladsen.

Da vækstsæsonen for græs er ovre, vil Naturstyrelsen ikke gøre mere for at bekæmpe flåterne før til foråret, hvor Jens Bjerregaard Christensen, forventer at Statens Serum Institut igen vil undersøge området for flåter med TBE-virus.

Før denne sommer var det 10 år siden en person i Nordsjælland sidst blev smittet med hjernebetændelsen.

arrow Risiko for farlig flåtsmitte i Tisvilde Hegn i Nordsjælland
11. oktober 2019 kl. 14:31 Opdateret: kl. 14:32
arrow Skovens ansatte vaccineres mod farlige flåter
02. september 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:27
arrow Pas på: Den smukke skov er farlig
29. august 2019 kl. 02:41 Opdateret: kl. 15:31
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?