25. maj 2019
To gamle kastanjetræer er fældet for at gøre plads til tredje etape af Kulturhavnen. Byggeriet starter i efteråret. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
To gamle kastanjetræer er fældet for at gøre plads til tredje etape af Kulturhavnen. Byggeriet starter i efteråret. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturhavn 3 kommer til efteråret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturhavn 3 kommer til efteråret
Gribskov - 17. maj 2018 kl. 04:00
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Knald i låget«, »Sørgeligt«, men også »Så er det vel heller ikke værre«.

En storm har rejst sig på facebookgruppen 3250 Gilleleje. Det skyldes at to kastanjetræer har måttet lade livet. De to omkring 50 år gamle træer stod ved Søborg Kanal - og de er nu væk som en start på byggeriet af Kulturhavnens sidste etape, Etape 3, der særligt handler om Ellen Mariehjemmet. Men også etablering af blandet bolig, serviceerhverv/detailhandel og plejeboliger. Etape 3 har krævet to dispensationer, der blev givet på det seneste møde i udvalget for udvikling, by og land.

Dispensationerne har været nødvendige, fordi bygherre har tilrettet et tidligere foreslået projekt, der krævede tre dispensationer.

De to dispensationer, der netop er givet, angår overskridelse af byggefelt i gårdrummet og mod p-plads ved Ellen Marie-hjemmet og udvidelse af Ellen Marie-hjemmet i stueplan. De områder, der nu inddrages efter dispensation, er i lokalplanen udlagt som ubebyggede arealer.

1485 kvadratmeter

Etape 3 skal ligge på den gamle Irma grund og det er sidste del af Kulturhavnen, der tages fat på nu.

Etapen bliver i tre etager og bygges op til det eksisterende plejecenter Ellen Mariehjemmet. Forbindelsen mellem bygningerne bliver en mellembygning i gårdrummet ved Ellen Mariehjemmet.

Det nye byggeri skal indeholde serviceerhverv, detailhandel og plejeboliger i stueetagen, ialt skal der etableres 10 nye plejeboliger og fællesfaciliteter til Ellen Marie hjemmet. På 1. og 2. sal kommer der private boliger.

Boligerne på 1. og 2. etage udformes som et-plans rækkehuse med saddeltag. Mod Søborg kanal har boligerne hver en indeliggende altan eller privat tagterrasse. I sydfacaden etableres altaner til hver bolig. Mod gårdrum etableres en stor "taghave" i 1. salsniveau, og en svalegang i 2. sals-niveau.

Det samlede areal i stueplan i etape 3 udgør 1485 kvadratmeter og heraf 645 kvadratmeter til udvidelse af Ellen Marie-hjemmet.

De endeligt godkendte arkitekttegninger og planer for Kulturhavens tredje etape kan ses på Gribskov Kommunes hjemmeside under seneste referat fra udvalget for udvikling , by og land.

Samtlige medlemmer af udvalget, undtagen Brian Lyck Jørgensen (DF) stemte for dispensationer.

Der er nu forventet byggestart dette efterår.

Det oplyser partner i projektudviklingsselskabet Momentum, Michael Nyboe.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede