21. marts 2019
Det hvide Hus i Gilleleje har lysthus i stedet for en decideret scene - og kulørte lamper. Foto: Hans Carlsen
Det hvide Hus i Gilleleje har lysthus i stedet for en decideret scene - og kulørte lamper. Foto: Hans Carlsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom til fortællinger i aften i Det hvide hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom til fortællinger i aften i Det hvide hus
Gribskov - 10. juli 2018 kl. 18:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Gilleleje har fået et nyt sted, der samler folk om oplevelser.

- Ideen er at lave en form for forsamlings eller minikulturhus, som kan en masse forskelligt, fortæller en af ejerne, Morten Ulrik Jørgensen.

- Vi er to familier, der har købt det og vi er blevet utrolig positivt modtaget. Konceptet er at bruge huset dels privat, hvor vores børn bor ovenpå, dels er som Air-bnb i efterår og forår. I sommerperioden vil der så være musik i haven - og meget mere. Og måske skal nogen af os bo der, når vi bliver ældre.

Nordkystfortællerne vil være jævnlige gæster og de kan allerede høres i morgen onsdag.

- V. Fortællerne startede sidste onsdag og næste gang er i morgen klokken 21. Vi er også blevet kontaktet af andre, der for eksempel vil lave workshops om mindfullness, så det kommer der også - og en gruppe unge fra Mellemfolkeligt Samvirke har spurgt, om de må være i huset og lave små optrædender fra hele verden, og på fredag kommer lokale Casper Milton.

Haven er bygget op med borde, bænke og kulørte lamper.

- Vi har lavet et lysthus, der allerede som fungerer som sådan men med flere funktioner end en egentlig scene. Vi er nogle fantaster, der synes den slags er sjovt. Hele ideen er, at det skal være et supplement til byen. der er spisesteder nok, men der mangler måske noget ud over kulturhavnen til den her type oplevelser, der foregår udendørs. Vi vil lave et mere mangfoldigt billede. Jeg tror på, at kultur avler kultur, siger Morten Jørgensen, der også er formand for kultur og idrætsudvalget i Gribskov Kommune.

- Hvis vi skal positionen som Danmarks mest kreative by, er det sådan noget, der skal til. Og vi er meget opmærksomme på at passe på huset, der jo ligger i et sårbart område og får lov til at være sig selv.

Hele det store sommerprogram, der blandt andet byder på masser af jazz, fredagsbar, Master Fatman og en del af Outlandish samt sømandsorkestret fra MusikiLejet kan ses på facebooksiden Det hvide Hus.

mikk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede