24. september 2020
Ricky Berner, her fotograferet under et tidligere opstillingsmøde i Venstre, vil være spidskandidat, men får nej fra formand og næstformand. Foto: Allan Nørregaard
Ricky Berner, her fotograferet under et tidligere opstillingsmøde i Venstre, vil være spidskandidat, men får nej fra formand og næstformand. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kandidat afvises af Venstres formandskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kandidat afvises af Venstres formandskab
Opdateret 27. januar 2020 kl. 12:29
Gribskov - 27. januar 2020 kl. 12:09
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ricky Berner, der er kendt som politisk debattør og en af ophavsmændene til Facebooksiden Uheldige Byggesager i Gribskov, har ønsket at være med på listen over personer, der kan vælges som Venstres borgmesterkandidat ved partiets generalforsamling den 26. februar.

Det har han fortalt i et interview med Netavisen Gribskov - og bekræfter det ligeledes over for Frederiksborg Amts Avis.

Men kandidaturet afvises af formand og næstformand for Venstre i Gribskov, som på baggrund af Rickys udtalelse om sit ønske om at være kandidat, har udsendt en mail til pressen og Venstres medlemmer:

- Vi kan afkræfte Ricky Berners kandidatur som borgmesterkandidat. Dette kan vi gøre på baggrund af, at Ricky ikke er medlem af lokalforeningen. Det er korrekt, at Ricky er medlem af landsorganisationen, men da han ikke er medlem af vores lokalforeningen, kan han ikke opstilles som borgmesterkandidat jf. vedtægterne.

Det er underskrevet af formand, Torben Dencker og næstformand, Christina Lund.

Men Ricky Berner undrer sig over den udmelding.

- Det kan jeg ikke forstå, da jeg har betalt kontingent. Det må stå for deres egen regning, siger han og skriver efterfølgende i en mail, at han ved, hans medlemskab ikke har været behandlet som et punkt på et bestyrelsesmøde i Gribskov lokalforening.

Indmeldelse skal bekræftes

Ifølge Christina Lund handler det om, at man skal have sin indmeldelse bekræftet, før man er medlem.

- Ricky har tidligere været medlem og i bestyrelsen. Men dengang har der været nogle twister, så vi har sagt, at vi stopper her, siger hun, men peger samtidig på, at der har været delte meninger i partiet om, hvorvidt Ricky Berner kan være med eller ej.

- Og vi vidste godt, han ønskede at være med i valget om at blive spidskandidat. Men det kommer bag på os, at han nu har meddelt sit kandidatur i et interview uden at meddele det til os, siger Christina Lund.

I fredags meddelte Bent Hansen sit kandidatur til posten som spidskandidat. Derudover er Natasha Stenbo Enetoft, byrådsmedlem, Peter Agerbo, webredaktør for Venstre i Gribskov samt tidligere byrådsmedlem Michael Bruun, på listen over kandidater.

Har debatten om sexisme taget overhånd?