11. april 2021
Retten i Helsingør
Retten i Helsingør
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kærestepar dømt for moms- og skattesvindel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kærestepar dømt for moms- og skattesvindel
Gribskov - 08. november 2017 kl. 03:02
Af Karl Erik Frederiksen

Indehaverne af et firma med adresse i Helsinge skal udrede over 10 millioner kroner i bøde.

arrow Læs også: Par tiltalt for svindel for 7.7 millioner kroner

Et kærestepar skal sammen udrede over 10 millioner kroner i bøde, fremgår det af en dom, som tirsdag blev afsagt ved retten i Helsingør, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Parret dømmes nu for at have snydt statskassen for omkring otte millioner kroner i skat og moms, mens de stod som indehavere af et byggefirma, som blandt andet udførte opgaver for Gentofte og Københavns kommuner for tre og fire år siden.

Selskabet blev drevet under navnene Ejendomsrenoveringen af 2009 A/S og Our Houses A/S, som var indregistreret i parrets bolig - en villa på Helsinge egnen.

Selskabet kom i søgelyset, da fagforbundet 3F begyndte at interessere sig for, hvordan det aflønnede et stort antal polske arbejdere.

Det førte til en faglig voldgift, hvor en kendelse i 2015 fastslog, at i alt 65 polske arbejdere skulle have udbetalt 19 millioner kroner, som de havde til gode i løn og feriepenge.

Da selskabet ikke betalte, måtte 3F indgive konkursbegæring, hvorefter boets kurator anmeldte selskabets direktør og bestyrelsesformand for skat- og momsvindel.

I retten oplyste kvinden, at hun kun betragtede sit hverv som bestyrelsesformand som noget proforma, og at det var manden, der stod for den daglige drift.

Retten fastslår, at hun som formand havde et medansvar. Ud over en betinget dom på ét års fængsel og 200 timers samfundstjeneste skal hun udrede en tillægsbøde på 2.940.000 kroner.

Manden, Ole Kristoffer Bohn Jensen, dømmes for at være den mest aktive. Han får en dom på to års ubetinget fængsel og skal desuden udrede en tillægsbøde på 7.430.000 kroner, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Tiltalt i moms-sag nægter at møde op
18. januar 2017 kl. 03:34 Opdateret: kl. 14:29
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?