16. oktober 2019
DN Gribskov frygter, at jorddeponiet ved Esrum kan eksistere mange år endnu. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen.
DN Gribskov frygter, at jorddeponiet ved Esrum kan eksistere mange år endnu. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jordkørsel ved Esrum fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jordkørsel ved Esrum fortsætter
Opdateret 11. januar 2019 kl. 09:24
Gribskov - 11. januar 2019 kl. 07:08
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det får aldrig en ende. Kommunen trækker det bare i langdrag. Det er for god en forretning for vores formand for Nationalparken, Carl Bruun. Der køres hele tiden jord på.

Sådan lyder det fra Jens Andersen, bestyrelsesmedlem i Danmarks Naturfredningsforening Gribskov, der frygter, at tilstandene ved et jorddeponi i Esrum kan fortsætte mange år endnu.

- Det har jo stået på siden 2005, hvor Carl Bruun kaldte det meget midlertidigt, siger Jens Andersen.

Carl Bruun, Esromgaard, vil ikke selv sætte nogen fast bagkant på projektet. Gribskov Kommune oplyste i juni 2018, at der ifølge Carl Bruun selv på daværende tidspunkt manglede at blive tilkørt 20.000 kubikmeter jord. Han sagde til Frederiksborg Amts Avis den 11. juli 2018:

- Jeg tror, at når året er omme, er vi stort set færdige.

Det kom dog ikke til at holde stik.

- Det når vi ikke. Vi er ikke færdige med at fylde op, siger Carl Bruun.

- Det er svært at sige, hvornår vi er færdige. Jeg ville meget gerne kunne det. Vi har en aftale med Gribskov Kommune om, at vi laver en afrunding. Jeg kan ikke forestille mig, at vi taler år. Men igen: Det er afhængigt af, hvor meget jord, der kommer. Der bliver kørt jord på hele tiden - men det er ikke alverden. Vi har haft et sløjt efterår. Og vi kan jo ikke efterlade et stort krater derude.

2004
De samme toner lyder fra Gribskov Kommune, som senest på opfordring fra DN-Gribskov var på besigtigelse den 19. december:

Herfra lød det efterfølgende, at »der er sket en væsentlig tilpasning siden seneste besigtigelse i marts. Der mangler fortsat udjævning af et terrænspring mellem skråningen lige nord for mulddepotet og den retablerede markflade mod syd.. Hertil kommer, at spidsen mod Esrum bliver færdiggjort med udjævning, når vejrliget er til det. Når spidsen er udjævnet, retableres det sidste areal med tildækning af kørevejen over markfladen.. Selve vendepladsen i tilknytning til den nord-sydgående markvej (den gamle vej som bevares) vil være et udestående, hvor der.. vil kunne være behov for tilkørsel af mere jord til endelig retablering. Der vil således anslået i første halvår fortsat være jordtilkørsel for at få det tilstræbte jævne, dyrkbare areal«.

Deponiet har eksisteret siden 2004 på en tilladelse fra det gamle Græsted-Gilleleje Kommune. I 2004 blev der ikke stillet krav til maksimal kotehøjde, konkret jordmængde eller tidsmæssig udstrækning af jordudlægget.

Gennem flere år har der været kræfter i gang fra borgere og naturfredningsforening for at få lukket jordeponiet - som dog stadig ligger der.

Et halvt år
- Vi har haft ny dialog i december i forbindelse med besigtigelse hos ejer Carl Bruun, siger centerchef Dorethe Pedersen, Gribskov Kommune.

- Han forventer, de er færdige indenfor det næste halve år. Så det er første halvår 2019, vi har som cirkadato for afslutning - men det afhænger af, hvor meget der bliver tilkørt og hvordan, det kommer til at ligge. Jeg kan ikke give nogen garantier for, hvor længe det vil vare med afslutningen, men som det ligger nu, har vi en aftale om et halvt år med ejer.

mikk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede