20. juni 2021
I weekenden blev det annonceret, at Jesper Skibby stiller op for lokallisten Nytgribskov.
I weekenden blev det annonceret, at Jesper Skibby stiller op for lokallisten Nytgribskov.
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jesper Skibby er klar til lokalpolitik: Her er mine hjertesager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Jesper Skibby er klar til lokalpolitik: Her er mine hjertesager
Gribskov - 17. maj 2021 kl. 20:48
Af Camilla Nissen

Han er kendt for at være den eneste danske cykelrytter, der har vundet etaper i de tre grand tours - Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a Espana.

Men nu er han på vej til at gøre karriere på en helt anden bane, nemlig den politiske.

I weekenden blev det annonceret, at Jesper Skibby stiller op for lokallisten Nytgribskov. En beslutning, som den 57-årige Skibby har overvejet længe, fortæller han.

arrow Læs også: Den tidligere cykelrytter Jesper Skibby går ind i politik

- Det er noget, jeg har tænkt over i lang tid og vendt med nogle mennesker. Og jeg har nogle hjertesager. Jeg er ikke bare en gavflab, som nogen synes - det er ikke bare happy go lucky. Jeg har været rundt om blokken nogle gange og kender de negative sider af livet. Og ensomhed er noget af det værste, der findes, siger Jesper Skibby.

Unge skal hives op

For noget af det, der ligger hans hjerte nært er, at de unge skal have noget at give sig til. De skal hives op igen efter corona. Og der er brug for flere aktiviteter og kulturelle tilbud til de unge, mener han.

- Jeg bor jo i Gilleleje, og jeg har altid syntes, at der skulle være noget mere for de unge mennesker. Der er ungdomshuset Remisen, men hvis man er et usikkert barn eller ung, er det måske ikke lige der, man går hen. Der kunne godt laves nogle flere tiltag, så vi får de unge integreret i et ungdomsmiljø.

- Og jeg tænker ikke på fester, hvor de kan kaste med flasker og den slags, siger han med et grin.

Han nævner, at mange unge interesserer sig for gaming, og det kunne være et af de tilbud, man fik bredt mere ud i kommunen.

- Det skal være noget, hvor man kan tage sine kammerater med og møde nogle nye også. Så kan man interagere med andre unge, der har samme interesse, og som ikke nødvendigvis er håndbold eller fodbold, eller køre med knallert uden lys på. Det gælder om at lave noget, de unge synes er sjovt - og inddrage dem lidt, siger han.

- Mit motto er, at unge mennesker ikke må kede sig.

Ældre har lagt grundsten

Han vil generelt fokusere på kulturlivet, ligesom sporten er i højsædet for ham.

- Jeg kunne for eksempel forestille mig, at man kunne bruge Gillelejehallen til en turnering med counterstrike, for eksempel, siger han.

Han har også en drøm om at gøre mere for de ældre mennesker.

- Det er dem, der har lagt grundstenene til det samfund, vi har i dag. De skal også have flere tilbud, ligesom de unge. Det skal være muligt for dem at få hjælp til at gå en tur på stranden om morgenen, når det er godt vejr, og der skal være banko og musik på plejehjemmene, siger han.

Gerner er god borgmester

Jesper Skibby har også en forklaring på, hvorfor han netop har valgt at melde sig under Nytgribskovs faner.

- Jeg synes, Anders Gerner Frost har været en god borgmester og har gode visioner for Gribskov Kommune. Og så er de ikke blå, røde, gule eller grønne. Det siger mig ikke noget at skulle sige, at jeg er venstremand eller socialdemokrat. Hvorfor låse sig ind i en boks, når det gælder om at få en bedre Gribskov Kommune, siger han.

Jesper Skibby har en lyst til at komme ud og tale med borgerne i Gribskov.

- Jeg vil gerne høre om deres problemer og se, om det kan løses. Men jeg vil også gerne høre om folks succesoplevelser og se, om det kan inspirere andre, siger han.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?