19. december 2018
Fire kandidater til kommunalvalget er fra Blistrup, som billedet her er fra. De fleste partier har en jævn spredning af kandidater fra mange dele af kommunen, mens enkelte partier har en overvægt fra enten Helsinge eller Græsted-Gilleleje.Foto: Karl Erik Frederiksen
Fire kandidater til kommunalvalget er fra Blistrup, som billedet her er fra. De fleste partier har en jævn spredning af kandidater fra mange dele af kommunen, mens enkelte partier har en overvægt fra enten Helsinge eller Græsted-Gilleleje.Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her bor kandidaterne til kommunalvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her bor kandidaterne til kommunalvalget
Gribskov - 13. november 2017 kl. 10:09
Af Jeppe Jul Garnak
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kandidaterne til kommunalvalget i Gribskov Kommune er spredt jævnt ud over kommunen.

Mens 49 kandidater bor i det der tidligere var Græsted-Gilleleje kommune, opstiller 45 personer bosat i den tidligere Helsinge kommune. Det viser en opgørelse, som Frederiksborg Amts Avis står bag.

Ser man på de enkelte partier, så er der også her en jævn fordeling blandt de fleste partier. Hos Venstre bor ni kandidater i Græsted-Gilleleje, mens syv er bosat i den tidligere Helsinge Kommune, mens der hos nytgribskov er en ni kandidater fra Græsted-Gilleleje og otte fra Helsinge.

Hos Socialdemokraterne har de præcis lige mange repræsentanter fra de to tidligere dele af kommunen, nemlig fem fra hver.

Mens de fleste af de tretten opstillede partier har en stor spredning af kandidater, skiller fire partier sig dog ud.

Hos Radikale er blot én ud af seks kandidater fra Græsted-Gilleleje, mens de øvrige fem bor i den tidligere Helsinge kommune.

Hos Enhedslisten er overvægten modsat med seks personer fra Græsted-Gilleleje og blot to fra modsatte side af den tidligere kommunegrænse.

Liberal Alliance og Bedre Tider har hver blot to opstillede kandidater. I Liberal Alliances tilfælde er de begge fra Gilleleje, mens Bedre Tiders to opstillede er fra Helsinge.

Hvis man zoomer længere ind og ser på fordelingen af kandidater ud fra byer fremfor tidligere kommunegrænser, er nogle byer noget stærkere repræsenterede end andre.

Flest kandidater til kommunalvalget kommer fra Gilleleje by, hvorfra 21 er opstillet. Fra Helsinge opstiller 15 kandidater, mens der i hver af byerne Vejby, Græsted og Tisvilde/Tisvildeleje er syv kandidater bosat.

Listen - her bor kandidaterne:
Gilleleje: 21
Helsinge: 15
Græsted: 7
Vejby/Vejby Strand: 7
Tisvilde og Tisvildeleje: 7
Dronningmølle: 6
Blistrup: 4
Ramløse: 4
Smidstrup: 3
Søborg: 3
Tibirke/Tibirke sand: 2
Kagerup: 2
Mønge: 2
Udsholt: 2
Annisse og Annise Nord: 2

Derudover er der én kandidat bosat i hver af følgende byer:
Dragstrup, Holløse, Høbjerg, Munkerup, Skærød, Villingerød og Ørby.

Kilder: Gribskov Kommune, kandidatlister, lokale partiforeninger mf.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk