7. august 2020
Prins Henrik - elskede at færdes i naturen.  Foto: Lars Skov
Prins Henrik - elskede at færdes i naturen. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Henrik gik mere op i naturen end i jagten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henrik gik mere op i naturen end i jagten
Gribskov - 14. februar 2018 kl. 15:58
Af Karl Erik Frederiksen og Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Prins Henrik fandt lige så stor glæde ved at færdes i naturen som ved at gå på jagt. Han nød bare at kunne sidde eller at gå i i det område, hvor kongehuset har jagtretten, mens han betragtede dyrene, siger statsskovrider Jens Bjerregaard Christensen, Naturstyrelsen Nordsjælland, til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Uden Prins Henriks indsats intet besøgscenter

Skovrideren har også titel af kongelig jægermester og hofjægermester. I de eneste år har han været jagtleder for de jagter, som prins Henrik og resten af kongehuset holdt i Gribskov med deltagelse af kongehusets venner og samarbejdspartnere.

Traditionen har været, at der blev holdt mindst tre jagter i Gribskov. I sidste halvdel af november, mens der har været jagttid på kronvildt i Nordsjælland, er der der blevet holdt en stor jagt med parade i Fredensborg med dronningen som vært. Ligeledes i november har kronprinsen været vært for en jagt med parole og parade i Valby Hegn eller på skovridergården Ostrupgård på Gillelejevej mellem Esbønderup og Nødebo, mens prins Henrik har stået som vært for en jagt, som hver år er blevet holdt i Gribskov med parole og parade på Ostrupgård.

- Han gik meget op i de jagter. Det var selvfølgelig os, der kom med et forslag til, hvilke såter vi syntes, der skulle jages i, men han deltog aktivt i planlægningen. Han gik ikke så meget op i, at man dengang ikke måtte skyde kronvildt i januar. For ham var det naturoplevelsen og glæden ved at komme i skoven sammen med andre, der havde sammen interesse som han, der betød noget.

Den sidste jagt, han var med til at arrangere i Gribskov, blev holdt i januar 2016. Først i den nu afsluttede jagtsæson har det været muligt at skyde kronvildt i Nordsjælland i januar, siger Jens Bjerregaard.

- Han gik ikke op i, at det kun var rå-, då- og sikavildt, man kunne skyde på hans jagter. Det kan måske skyldes, at han af og til fik mulighed for at deltage i jagten på de store kronhjorte i Dyrehaven, siger Jens Bjerregaard til Frederiksborg Amts Avis.

En af de personer, som af og til blev inviteret med på prinsens jagter er godsejer Carl Bruun, Esrom Gård - nyudnævnt formand for bestyrelsen for Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Han har denne bemærkning om jagterne:

- Nu er det jo ikke, fordi man taler så meget på en jagt. Men Prins Henrik var bestemt en glad og vidende mand. Hyggelig og en dygtig jæger.

arrow Royal bisættelse markeres med kirkeklokker, møller og flag
20. februar 2018 kl. 08:08 Opdateret: kl. 08:10
arrow Præst tæt på kongefamilien bisætter prins Henrik
20. februar 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 06:30
arrow Over 5000 så mandag prins Henriks båre
19. februar 2018 kl. 20:11 Opdateret: kl. 20:20
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?