14. juli 2020
I forgrunden Rudolph Tegners statuepark - den gule rapsmark i baggrunden er området, der er udlagt til interesseområde for råstrofgravning, altså en grusgrav.
I forgrunden Rudolph Tegners statuepark - den gule rapsmark i baggrunden er området, der er udlagt til interesseområde for råstrofgravning, altså en grusgrav.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grusgrav er på vej i graven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grusgrav er på vej i graven
Gribskov - 30. april 2019 kl. 04:00
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er Regionens vurdering, at området ikke kan indgå i det kommende forslag til Råstofplan 2020.

Sådan lyder det i et udkast til forslag til udtagning af eksisterende grave- og interesseområder fra Region Hovedstaden. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Området, der er tale om, ligger ved Rudolph Tegners Museum og Statuepark i Villingerød og er udpeget som et muligt interesse- og graveområde for råstoffer.

- Det ser godt ud. Jeg er meget positiv.

Sådan lyder det fra museumsdirektør Luise Gomard, efter at politikerne har nikket til forslaget ved et netop afholdt møde i Miljø- og klimaudvalget i Region Hovedstaden.

- Vi skal dog ikke tro, tingene er helt i hus og hvile 100 procent på laurbærrene, siger Luise Gomard.

- Vi skal nu have et møde i nabogruppen og gennemgå udkastet, hvor de trafikale problemer blandt andet ikke beskrives. Vi vil gerne være sikre på, at formalia er helt i orden.

Regionen skriver i udkastet, at »Det er regionens vurdering, at påvirkningen af de kulturhistoriske interesser vil være væsentlige«.

Dermed følger Region Hovedstaden ånden i det svar, som miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) gav folketingsmedlem Nick Hækkerup (S): At der skal tages hensyn til blandt andet naturbeskyttelse, bevarelse af landskabelige værdier og rekreative interesser. »Afvejningen mellem hensynene kan således betyde, at der ikke udlægges graveområder, selvom der er en tilgængelig råstofressource«, skrev ministeren i november.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?