11. august 2020
På grund af corona-virussen har det indtil torsdag kun været tilladt for plejehjemsbeboere at få besøg af deres pårørende udendørs.
På grund af corona-virussen har det indtil torsdag kun været tilladt for plejehjemsbeboere at få besøg af deres pårørende udendørs.
Foto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt lys for indendørs besøg på plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt lys for indendørs besøg på plejehjem

Det er igen muligt for beboerne på Gribskov Kommunes plejecentre at få besøg af venner og familie indendørs.

Gribskov - 02. juli 2020 kl. 13:42
Af Anna Hjortsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Regeringen og sundhedsmyndighederne har nemlig besluttet at lempe restriktionerne, der skyldes corona-virusset, hvor det indtil torsdag kun var muligt at besøge pårørende på plejecentrenes udendørs arealer.

- Jeg er rigtig glad for, at man nu giver os mulighed for at lukke mere op. Jeg synes også, at vi skal have fokus på at leve livet, mens vi har det, siger Birgit Roswall (V), formand for ældre, social og sundhedsudvalget.

- Det er også glædeligt, at man kan få lov at komme på besøg, uden at det skal planlægges ned til mindste detalje, fortsætter hun.

Men der er stadig forsigtighedsprincipper, der gælder for besøgene.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at beskytte de ældre mod at blive smittet, men lemper op, så det bliver nemmere for pårørende at komme på besøg, siger Birgit Roswall.

Mundbind og afstand

Det er stadig et krav at have mundbind på ved indendørsbesøg, og sådan et kan man få udleveret af plejepersonalet, ligesom man stadig skal holde afstand til hinanden.

Derfor lyder opfordringen, at man højst kan kommer to-tre personer på besøg samtidig, og hvis man er flere end det, skal besøget finder sted udendørs.

- Det er for at kunne holde afstand. Og vi opfordrer til, at man rør mindst muligt i beboerens hjem.

Derudover skal man også undgå at røre ved ting på fællesarealerne på vej hen til boligen, ligesom det også kun er i den pårørendes bolig, man må benytte toilettet.

Giv besked

I princippet kan man dukke op på plejehjemmet uden at have adviseret plejecentrets personale, men:

- Vi vil gerne have, at man aftaler det, eller i hvert fald at man fortæller det til personalet, når man ankommer. Hvis der kommer en smittesituation, skal vi kunne smitteopspore hurtigt. Det kan vi kun, hvis vi ved, hvem der har været der, siger Birgit Roswall og fortsætter:

- For hurtigst muligt at kunne opspore og inddæmme er vi nødt til stadig at følge meget med i, hvad der sker hos borgerne, siger hun og nævner, at besøgsrestriktioner kan genindføres på et plejehjem, hvis der kommer smitteudbrud.

Der har ikke været konstateret corona-smitte på kommunale plejecentre i Gribskov, men friplejehjemmet Bavne Ager i Gilleleje var i mart-april hårdt ramt med i alt 13 beboere, der blev konstateret smittet, hvoraf fire døde.

Man kan læse en udførlig vejledning på kommunens hjemmeside om, hvordan indendørsbesøg finder sted.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?