20. januar 2018
Rektor Kristoffer Høy Sidenius håber, at han snart kan komme videre med planlægningen af en Nordatlantisk klasse i samarbejde med gymnasier i Island, Grønland og Færøerne. Men det kræver en godkendelse fra Undervisningsministeriet.
Rektor Kristoffer Høy Sidenius håber, at han snart kan komme videre med planlægningen af en Nordatlantisk klasse i samarbejde med gymnasier i Island, Grønland og Færøerne. Men det kræver en godkendelse fra Undervisningsministeriet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gribskov Gymnasium ønsker Nordatlantisk klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gribskov Gymnasium ønsker Nordatlantisk klasse
Gribskov - 16. marts 2017 kl. 11:25
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elever fra Færøerne, Grønland og Island kan efter sommerferien få deres gang på Gribskov Gymnasium, hvis en ansøgning fra rektor Kristoffer Høy Sidenius og hans rektorkolleger fra gymnasier i Reykjavik i Island, Fuglafjørður på Færøerne og Sisimiut i Grønland bliver blåstemplet af Undervisningsministeriet. Gymnasierne har ansøgt om at få grønt lys til at etablere en Nordatlantisk gymnasieklasse med elever fra alle fire steder, der blandt andet skal give eleverne et unikt nordisk netværk og viden om nordatlantiske forhold.

- Eleverne skal komme fra de fire lande. Det første år, skal de gå hos os, og derefter et halvt år på Færøerne, et halvt år i Island og et år i Sisimiut. Det kræver, at vi får lov at bøje nogle af reglerne i gymnasieloven. Man har ikke set det her før, siger Kristoffer Høy Sidenius.

Idéen til den Nordatlantiske klasse kommer fra rektor på GUX Sisimiut, Poul V. B. Jensen, og for Gribskov Gymnasium er det et oplagt samarbejde at gå ind i, da skolen i forvejen har en international profil.

- Vi arbejder med det globale perspektiv, og vi er interesseret i at se den anden vej også. Vi har i forvejen samarbejdsskoler i USA, Kina og Spanien. På den her måde får vi elever ind på skolen, som kommer fra andre kulturer. Eleverne kommer til at møde det nordatlantiske, som faktisk er ret fremmed for mange. Det bliver spændende at åbne den vinkel, siger han.

Idéen er så god, mener rektor, at han har svært ved at se, at gymnasierne ikke skulle få lov til forsøget.

- Jeg kan ikke se nogen grund til, at de ikke skulle sige ja. Og i og med, vi har taget hul på det med en ansøgning, har vi allerede haft en klasse på Island, og senere skal en klasse til Færøerne, mens lærerne har været på udveksling i Grønland. Så det giver en nordatlantisk vinkel, som vi ikke har haft tidligere, siger han.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk