26. september 2020
Christian Bek - tidligere forstander, tidligere æresmedlem.
gallery icon

Se billedserie

Christian Bek - tidligere forstander, tidligere æresmedlem.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Godhavn-forstander mister æren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Godhavn-forstander mister æren
Gribskov - 20. juni 2017 kl. 03:30
Af Karl Erik Frederiksen

Det er med nutidens øjne, man skal se på, hvad der er sket af overgreb mod drengene på skolehjemmet Godhavn i Tisvilde, mener tidligere smedemester Ole Widriksen. På hans initiativ har en generalforsamling i den kulturhistoriske forening Vejby-Tibirke Selskabet nu slettet den tidligere forstandere for Godhavn Christian Bek fra listen over selskabets æresmedlemmer, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Stadig flere tror på Godhavn-drengene

Christian Bek stod i spidsen for skolehjemmet i årene 1950-1975, hvor drengene på hjemmet i følge en rapport fra Socialministeriet i 2009 blev udsat for fysisk afstraffelser, psykisk vold, husarrest, medicinske forsøg og seksuelle overgreb.

I samme periode stod forstanderen også i spidsen for et lokalt forsøg på at stifte et lokalt museum og udstillingssted for egnens kunst og kulturliv. Det var dette forsøg, som Christian Bek også kastede sig ud i med stor entusiasme, og som tre år før hans død gjorde ham til æresmedlem af Vejby-Tibirke Selskabet.

- Selv om man ude i byen var begyndt at snakke om, hvad der mon var foregået eller foregik på Godhavn, var det aldrig noget vi snakkede om til bestyrelsesmøderne. Her førte han sig frem med værdighed, siger Ole Widriksen, som var medlem af bestyrelsen i samme periode.

- Det kan godt være, at han har betydet meget for selskabet, men der er nu kommet så meget frem om, hvad der er sket i hans tid som forstander, og med hans vidende. Det bør efter min mening overskygge alt det positive, man kan sige om ham i forbindelse med vores selskab.

- Jeg stillede forslaget på eget initiativ. Jeg har ikke knyttet kontakt til foreningens Godhavnsdrengene. Måske kan de tage beslutningen som en anerkendelse for deres kamp for en undskyldning, siger Ole Widriksen til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Otto nåede ikke at få en undskyldning
24. maj 2016 kl. 14:21 Opdateret: kl. 15:42
Har debatten om sexisme taget overhånd?