2. juni 2020
53-årig mand i Helsinge lod sig ikke bedrage af telefonkøber uden penge. Foto: Lars Sandager Ramlow
53-årig mand i Helsinge lod sig ikke bedrage af telefonkøber uden penge. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fupnummer: Tricktyve forsøger ny fidus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fupnummer: Tricktyve forsøger ny fidus
Opdateret 18. oktober 2019 kl. 12:53
Gribskov - 18. oktober 2019 kl. 12:37
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny fidus kan være i spil hos tricktyve.

En 53-årig mand fra Helsinge blev torsdag eftermiddag forsøgt bedraget. Han havde sat sin telefon til salg på hjemmesiden dba.dk og skulle mødes med en interesseret køber.

Da køberen skulle betale for telefonen, sagde han, at hans far ville overføre pengene via Nordea. Den 53-årige modtog derefter en SMS, der så ud til at komme fra Nordea, hvor der stod, at pengene ville tikke ind på hans konto fra et specifikt kontonummer inden for 24 timer. Dette fandt den 53-årige mistænkeligt, og han kontaktede derfor Nordea, som ikke kunne bekræfte fremgangsmåden eller sms'en.

I mellemtiden havde køberen sagt, at han ville gå udenfor og ringe til sin far, og da sælger havde lagt på med Nordea og ville kigge udenfor til køberen, var denne væk. Den 53-årige havde ikke overdraget telefonen til køberen, og han undgik derfor at blive svindlet. Han meldte i stedet køberen til politiet.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?