27. juli 2021
Bølgerne gik højt om digitalisering af Gribskov Byråd, ved byrådsmødet i marts. Ved mandagens byrådsmøde kom det frem, at 14 ud af 23 byrådsmedlemmer nu har ønsket at modtage dagsordener udelukkende digitalt. Foto: Lars Skov.
Bølgerne gik højt om digitalisering af Gribskov Byråd, ved byrådsmødet i marts. Ved mandagens byrådsmøde kom det frem, at 14 ud af 23 byrådsmedlemmer nu har ønsket at modtage dagsordener udelukkende digitalt. Foto: Lars Skov.
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal i byråd bliver digitale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flertal i byråd bliver digitale
Gribskov - 25. april 2016 kl. 21:53
Af Camilla Nissen

Efter den store virak om digitale dagsordener til byrådsmedlemmer i Gribskov Kommune viser det sig nu, at 14 ud af 23 byrødder har fravalgt at få dagsordenerne leveret i papirformat. Det kom frem under spørgetiden ved byrådsmødet mandag aften, hvor medlem af Kulturrådet, Tonny Jensen, bad om ordet. Han fortalte, at flere medlemmer af rådet er frustrerede, da de er pålagt at benytte digitale dagsordener, selvom det ikke falder dem alle naturligt.

- Jeg tror, jeg er yngste medlem, da flere er oppe i årene. Og det er til stor frustration for en del af medlemmerne, især de ældre. Man kan undre sig over, at byrådet har en anden holdning til digitale dagsordener. Jeg vil gerne spørge Socialdemokratiet, hvorfor de har foreslået, at det skal være frivilligt, når man pålægger Kulturrådet at blive digitaliseret? Og så vil jeg gerne spørge, hvor mange, der har valgt at modtage dagsordener fremadrettet? sagde han med henvisning til, at det på seneste byrådsmøde blev vedtaget, at byrådsmedlemmerne selv kan vælge, om de vil modtage dagsordenerne på papir eller ej. Et forslag, som Socialdemokraterne kom med, og som blev bragt til afstemning frem for Nytgribskovs forslag om, at alle byrødder skal være digitale.

Socialdemokraterne ønskede ikke at besvare spørgsmålet med det samme, men Tonny Jensen blev lovet et skriftligt svar, mens borgmester Kim Valentin (V) besvarede det andet spørgsmål.

- 14 har sagt, at de gerne vil være digitale. De resterende ni fortsætter med at få dagsorden på papir, fortalte borgmesteren.

Den frivillige ordning blev vedtaget af 14 stemmer bestående af Socialdemokraterne, Konservative, Enhedslisten, Dansk Folkeparti samt Knud Antonsen, Birgit Roswall og Jannich Petersen fra Venstre. Hvilke 14 byrådsmedlemmer, der nu har ønsket at være digitale, kom ikke frem på mødet.

Ændring af ordning
Efter byrådsmødet ville Ulla Dræbye (S) gerne veksle et par ord med Tonny Jensen. Her gjorde hun, ifølge Tonny Jensen, opmærksom på, at hun ville arbejde på at få ændret digitaliseringen af Kulturrådet.

Kim Valentin har tidligere sagt til Frederiksborg Amts Avis, at han ikke ønsker at tage en fornyet afstemning i byrådssalen om, hvorvidt det skal gøres obligatorisk at bruge digitale dagsordener. Han vil derimod skrive det ind i konstitueringsaftalen, såfremt han bliver borgmester for en ny periode efter valget til efteråret 2017.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?