4. juli 2020
Irmas mange kunder sagde farvel og tak  for 47 år med kvalitet i centrum af Helsinge. Fotos: Hanne Guldberg Mikkelsen
gallery icon

Se billedserie

Irmas mange kunder sagde farvel og tak for 47 år med kvalitet i centrum af Helsinge. Fotos: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til Irma efter næsten 50 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til Irma efter næsten 50 år
Gribskov - 06. januar 2019 kl. 16:47
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi ville hellere have, at de blev her.

Sådan lyder det fra Annette Bide, der har været en trofast kunde i Irma i Helsinge, siden hun og hendes mand, Peter Forsby, købte sommerhus i Tisvilde.

Denne søndag er der åbent i Irma i Helsinge for allersidste gang - og ægteparret har netop glædet sig over, at der er 50 procent på alt. Det opvejer dog slet ikke, at de mister deres yndlingsbutik og at et markant og anderledes supermarked forsvinder fra Helsinge bymidte.

Ægteparret har primært brugt butikken i sommerhalvår3et - og har ikke bemærket, at der skulle være problemer. Det kommer bag på dem, at butikken lukker på grund af underskud.

Denne dag er køen da også meget lang, selv om alle kasser er åbne - og der næsten ikke er nogen varer i forretningen. Brød, frost, kød, frugt - alt er væk, mens det er muligt at købe vin, krydderier, olie og toiletartikler til halv pris. Og netop den billige vin er noget, mangegår efter i dag.

Ægteparret bor til daglig i København og vil nu vælge at handle Irma-varer i København, før de kører i sommerhus, siger de.

Netto ind
En anden kunde, Torben Møgelhøj, er mere i vildrede med, hvor de fremtidige indkøb nu skal ske. Han og hustruen bor ved Græsted, og har handlet i Irma i snart 50 år - siden butikken åbnede i 1972.

- Det er mere eksklusivt og bedre end discount-butikkernes varer, slår Torben Møgelhøj fast.

Også han handler meget gerne vin i Irma, men er ikke begejstret for nu at skulle dreje mod nord til Gilleleje i stedet for at købe ind i Helsinge.

- Irma i Gilleleje er ikke så god som butikken her i Helsinge, og parkeringsforholdene er dårlige, siger han.

Irma i Helsinge lukkede, fordi butikken gav underskud og ikke ønskede at lave en tiltrængt million-investering, når en ny discountkæde snart kom til indenfor få hundrede meter. Skal man nu handle i nærmeste Irma, er det i Hillerød eller i Gilleleje.

Netto overtager butikslokalerne, som Irma forlader. Coop har solgt bygningen til Salling Group, som blandt andet driver discount-butikskæden Netto

I oktober, da beslutningen om at lukke kom frem, kunne udviklingschef hos Salling Group, Carsten Hadsbjerg, fortælle, at Netto rykker ind i bygningen og formentlig er klar til at åbne i forsommeren 2019.

- Vi vil nok overtage bygningen 1. februar og alt efter hvor lang tid, det vil tage med byggetilladelse og så videre, er det et forsigtigt bud, at vi kan åbne i forsommeren næste år, sagde Carsten Hadsbjerg til Frederiksborg Amts Avis dengang.

Irma er nummer to store supermarked, som Helsinge har mistet indenfor en kort årrække. I 2014 lukkede det centralt beliggende SuperBest efter konkurs. Og det er ikke kun supermarkederne, som udviklingen er gået ud over. Indenfor det seneste år er en skobutik, en ti-kroners butik, fætter BR, Diva og Design og flere andre væk fra bybilledet.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?