16. oktober 2021
"Det er meget usædvanligt, at vi oplever, at ledelsen forholder os oplysninger og måske også sletter oplysninger," lyder det fra lederen af Socialtilsyn Hovedstaden. Foto: Allan Nørregaard
"Det er meget usædvanligt, at vi oplever, at ledelsen forholder os oplysninger og måske også sletter oplysninger," lyder det fra lederen af Socialtilsyn Hovedstaden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter overgreb og vold: Kostskole er i fare for at lukke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter overgreb og vold: Kostskole er i fare for at lukke
Opdateret 22. oktober 2020 kl. 13:06
Gribskov - 22. oktober 2020 kl. 11:58
Af Camilla Nissen og Claus Johansen

Efter det er kommet frem, at Socialtilsynet har fundet en lang række kritisable forhold på Havregården Kostskole, herunder seksuelle overgreb har Kostskolens bestyrelse fået 14 dage til at komme med en redningsplan for en forbedring af forholdene for børnene på skolen. Lykkes det ikke, vil Socialtilsynet tilbagekalde skolens godkendelse som anbringelsessted.

arrow Læs også: Lukkede efter skandale: Nu får kostskole nyt liv

Fristen for denne redningsplan udløber i morgen fredag. Det bekræfter Mie Andresen, leder af Socialtilsyn Hovedstaden, over for sn.dk.

- Det er korrekt, at skolen har en frist til fredag til at komme med en redningsplan. Jeg anser det for så alvorligt, at der skal mirakler til med det meget, meget lave niveau for kvalitet, som vi ser i øjeblikket.

Ifølge et referat fra et krisemøde mellem Socialtilsynet og Havregårdens bestyrelse, som P1 Dokumentar har fået aktindsigt i, fremgår det, at bekymringsniveauet over skolen nu er så højt, som det kan blive, og at tilsynet ikke stoler på de oplysninger, som kommer fra forstander Morten Ulrik Jørgensen.

- Det er en meget, meget alvorlig sag, og det er en ganske usædvanlig sag. Det er selvfølgelig altid alvorligt, når børn og unge bliver udsat for overgreb. Og det er meget usædvanligt, at vi oplever, at ledelsen forholder os oplysninger og måske også sletter oplysninger, siger Mie Andresen til sn.dk

- Det er ganske alvorligt, når man har børn og unge i ophold, at man ikke formår at understøtte dem i deres udfordringer, og heller ikke forebygger overgreb - og samtidig tilsidesætter sine pligter.

Skolen har jo en underretningspligt og en oplysningspligt - og der har Havregården svigtet i forhold til at agere korrekt, uddyber hun.

- Når man har børn i ophold, skal skolen arbejde forebyggende for, at der ikke sker overgreb. Og hvis der sker overgreb, skal skolen have en handleplan - og så skal de underrette bopælskommune, og de skal underrette socialtilsynet. Det er ikke sket i flere tilfælde, og det er noget, vi ser med stor alvor på, siger hun.

Det er endnu ikke lykkedes for sn.dk at få en kommentar til sagen fra Morten Ulrik Jørgensen. Men til DR siger den nu fyrede forstander således:

- Det er jeg selvfølgelig ked af. Det er da aldrig rart at blive mødt af folk, der ikke har tillid til en.

arrow 18 tidligere Havregårds- elever kræver erstatning
24. september 2021 kl. 22:11 Opdateret: kl. 22:11
arrow Havregården får nyt liv: Det skal der være nu
16. september 2021 kl. 20:50 Opdateret: kl. 15:39
arrow Efter skandalen på Havregården: Nu vil han lave sin egen lokalliste
10. september 2021 kl. 21:01 Opdateret: kl. 15:34
Rejser du til udlandet i år?