23. september 2020
»Tombstone - make the west wild again« er titlen på årets skolekomedie på Gribskov Gymnasium. Foto: Lars Kaaber
gallery icon

Se billedserie

»Tombstone - make the west wild again« er titlen på årets skolekomedie på Gribskov Gymnasium. Foto: Lars Kaaber
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det vilde vesten på Gribskov Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det vilde vesten på Gribskov Gymnasium
Gribskov - 21. januar 2020 kl. 13:06
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Traditionen tro er Gribskov Gymnasium i fuld gang med prøverne på den forestående skolekomedie. I år bliver publikum trukket med over i det vilde vesten. Stykket hedder »Tombstone - make the west wild again« og handler om en begivenhed i Amerika for længe siden, men ifølge skolekomediens instruktør Lars Kaaber, har det relevans for 2020 alligevel.

- Da Wyatt Earp og Doc Holliday skød og dræbte Billy Clanton og McLaury-brødrene ved OK Corral den 26. oktober 1881, var det i virkeligheden kulminationen på en valgkamp om sherif-embedet i Tombstone, Arizona. Kampen stod mellem demokraterne og det relativt nye republikanske parti - netop de to fronter, der skal duellere om magten i USA i 2020, hvilket vi har hørt meget om og med sikkerhed kommer til at høre meget mere om, beretter Lars Kaaber.

Og der er flere ligheder, lyder det fra instruktøren.

- Tombstone havde to aviser i 1881, hvoraf Tombstone Epitaph var republikansk, mens Tombstone Nugget støttede demokraterne. De to aviser var så forskellige i deres dækning af skyderiet og den efterfølgende retssag, at man skulle tro, de skrev om helt forskellige begivenheder. »Fake news« er ingen ny opfindelse.

Midt mellem politik og pistoler stod skuespillerinden Sadie Marcus, fortæller Kaaber. Hun skiftede hest midt i løbet og havde indflydelse på både den offentlige opinion og sagens endelige udfald.

Skolekomedien på Gribskov Gymnasium 2020 prøver at afdække, hvad der rent faktisk skete den eftermiddag i Tombstone for 139 år siden. Ifølge Lars Kaaber har otte Hollywood film tidligere skildret skudepisoden.

Der er 40 aktører på scenen, fem musikere i orkestret og en masse praktiske hjælpere i kulissen og garderoben. Adskillige af de medvirkende er fra gymnasiets nye Nordatlantiske gymnasieklasse. Prøverne begyndte 2. januar, og der arbejdes på stykket i tre uger frem til premieren.

Stykket spiller torsdag og fredag den 23. og 24. januar klokken 19.30 og lørdag den 25. januar klokken 15.00. Billetter kan købes gennem Gribskovbilletten.

Har debatten om sexisme taget overhånd?