25. august 2019
Byggeleder Søren Jakobsen glæder sig til at sætte dækkene i MTB-sporet, der snor sig som en år  gennem Tisvilde Hegn. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
gallery icon

Se billedserie

Byggeleder Søren Jakobsen glæder sig til at sætte dækkene i MTB-sporet, der snor sig som en år gennem Tisvilde Hegn. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det skal sno sig 30 kilometer i Hegnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal sno sig 30 kilometer i Hegnet
Gribskov - 15. april 2019 kl. 08:13
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Denne weekend arbejder 15 mand m/k frivilligt. Ligesom forrige weekend og den næste også. Med maskiner, skovle og iver for at få udlagt sporet gennem Tisvilde Hegn.

De frivillige er en del af Tisvilde Hegn Sporlaug, som er primus motor bag de 30 kilometer mountainbike-bane, som skal stå klar til indvielse den 15. september.

Da vil det være cirka halvt færdigt, men klar til at køre på. Fra området ved Skovporten til langt ind i Asserbo-delen af hegnet.

- Det vigtigste er, at vi så kan komme rundt uden at genere nogen, siger Søren Jakobsen, der er byggeleder på projektet.

- Sporet bliver lavet for at adskille de forskellige brugere som ridende, ornitologer, hundeluftere og så videre, forklarer han.

- I starten, da vi arbejdede, var flere folk irriterede. Men nu har de fundet ud af, at der på sigt bliver fred og ro, og at vi, der kører mountainbike, ryger ind på vores egne stier. Fra ildeset til accepteret, siger byggelederen.

Der er brugt omkring 10.000 frivillige mandetimer og arbejdet sker i samarbejde med Naturstyrelen, som giver det lergrus, der lægges i bunden af stien.

Desuden har både Halsnæs og Gribskov Kommune, som sporet går gennem, spædet et beløb til i størrelsesordenen nogle hundrede tusinder, og Nordea har finansieret den skiltning, som også kommer op.

Og ellers finansieres det af mobilepay tilskud til sporlauget - og ikke mindst de mange frivillige, som lægger arbejdstimer.

400.000

Sporet har været en del år undervejs, det var først i 2016, der kom en konkret aftale på bordet.

I starten blev der arbejdet med ren håndkraft - i dag arbejder lånte maskiner med at flytte jord og lægge lergrus på.

De store bunker af sand, der ligger spredt på strategiske steder, når man bevæger sig fra Skovporten i Tisvilde og ud i hegnet, er også en del af det hele.

Sporet er anlagt med masser af slynger, så MTB-rytterne nærmest kommer til at køre som på ski. Dette gør også, at det nye spor ikke er attraktivt for hverken skovvandrere eller ryttere med sine mange snoninger.

Det er dog ikke sikkert, at alle MTB-ryttere kommer på sporet, nogle vælger måske stadig at køre »off-piste«, men Søren Jakobsen regner med, at 90 til 95 procent vil vælge at køre i sporet.

Når det altså er færdig - men de går til den, de frivillige, denne weeekend og de kommende.

Mens bøgen springer ud og spætterne hakker, starter gruppen om morgenen med fælles morgenmad og senere frokost i den camp, der er etableret ved det p.t. grave og byggested. De frivillige tæller i øvrigt både mænd og kvinder.

Det er begge køn, der har MTB som fritidsinteresse og på landsplan drejer det sig om cirka 400.000.

Man kan følge arbejdet på Tisvilde Hegn sporlaugs facebookside.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede