10. august 2020
Normalt mangler Ældre Sagen de såkaldte besøgsvenner. Men nu mangler der faktisk ældre, der savner lidt selskab. Foto: Ældre Sagen
Normalt mangler Ældre Sagen de såkaldte besøgsvenner. Men nu mangler der faktisk ældre, der savner lidt selskab. Foto: Ældre Sagen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den omvendte verden: Ældre Sagen mangler ensomme ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den omvendte verden: Ældre Sagen mangler ensomme ældre

De plejer at mangle folk til at besøge ensomme ældre. Men som noget helt nyt mangler Ældre Sagen nu ældre, der trænger til lidt selskab.

Gribskov - 29. juli 2020 kl. 10:03
Af Jeppe Helkov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det plejer at være omvendt. Ældre Sagen har gang på gang ledt efter personer, der har haft lyst til at gøre en ekstra indsats for ensomme ældre og blive såkaldte besøgsvenner. Men nu er Ældre Sagen i Helsinge endt i en noget uvant situation.

Den seneste tid har så mange venlige sjæle meldt sig som frivillige til at besøge ensomme ældre i kommunen, at der nu faktisk mangler ældre, der savner lidt selskab.

»I vinter havde Ældre Sagen sammen med Codan en stor landsdækkende kampagne for at få nye besøgsvenner. Det gav stor respons - også i Helsinge. Men det gør, at jeg har fået et luksusproblem. Der mangler borgere, der ønsker at få en ven. I dag skal jeg besøge to besøgsvenner, men jeg har ikke noget at tilbyde dem. Det plejer at være lige omvendt,« siger Ida Kragh fra Ældre Sagen.

Hun koordinerer til dagligt besøgsvens-ordningen i Helsinge, og hun mener ikke, at manglen på ældre, der søger en besøgsven, skyldes, at behovet ikke er der. Hun tror i stedet, at det skyldes, at mange måske ikke kender muligheden - eller ved, hvor let det er at få en besøgsven.

»Der er stadig mange ældre derude, der helt sikkert gerne vil have besøg. Men måske ved de ikke, at muligheden eksisterer. Vi kan i hvert fald se, at når først vi har matchet besøgsven med en besøgsvært, så giver det gensidig glæde,« siger Ida Kragh og fortæller, at der ofte bliver udviklet stærke venskaber.

»Rigtig mange af vores 'par' har udviklet sig til gode venskaber. Som en af venner sagde: Jeg bliver ved, indtil en af os dratter af pinden. Det er så ærgerligt at have besøgsvenner, men mangle nogen de kan besøge. Besøgsvennerne vil så gerne i gang og finde nogen, de kan være noget for.«

Ida Kragh understreger, at der som besøgsvært ikke bliver stillet nogle krav.

»Vi søger nogle ældre, der gerne vil have et besøg af en til to timers varighed. Det kan være en gang om ugen eller sjældnere. Man binder sig ikke til noget, og det koster ikke noget, ligesom der ikke er praktiske opgaver involveret. Det er bare at få en hyggestund.«

Vil du eller kender du nogle ældre, der kunne tænke sig at få besøg af en besøgsven, så kontakt Ida Kragh på mail idasep09@gmail.com eller på telefon: 60686864.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?