29. maj 2020
Kulturhavnen i Gilleleje danner rammen om et valgmøde, der sætter fokus på klima, natur og miljø.
Kulturhavnen i Gilleleje danner rammen om et valgmøde, der sætter fokus på klima, natur og miljø.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debatmøde i det grønne Gribskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debatmøde i det grønne Gribskov
Gribskov - 11. maj 2019 kl. 12:55
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods advarsler om farlige pesticider i drikkevand og grundvand har regering og myndigheder i årevis udvist en foruroligende passivitet, lyder det fra arrangørerne af et miljødebatmøde i Gribskov.

Det er imidlertid enkelt at sikre fremtidens drikkevand, mener Walter Brüsch, geolog og seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening. Han har i mange år forsket i bedre drikkevand og grundvand og indleder et valgmøde onsdag den 15. maj med en orientering om den aktuelle status for drikke- og grundvand i hele landet og i Gribskov.

De grønne partier, Alternativet, Enhedslisten og SF ønsker at fremme en progressiv klima-, natur- og miljøpolitik og inviterer derfor i denne anledning til debatmøde. Det er kl. 19 - 21 i Biblioteket, Gilleleje Kulturhavn

EU-valget og Folketingsvalget har betydning for klima, natur og miljø. Klima, miljø og natur har høj prioritet hos vælgerne ved det kommende EU-valg og Folketingsvalget. Det haster med at finde bæredygtige løsninger, der sikrer klima, miljø og biodiversitet, lyder det videre fra arrangørerne.

Efter Walter Brüsch indledning følger paneldebat. I panelet er Christian Poll, MF for Alternativet, Øjvind Vilsholm, MF for Enhedslisten og Lise Müller, folketingskandidat for SF, som hver vil komme med et kort indlæg. Mai Villadsen, folketingskandidat for Enhedslisten, er ordstyrer ved den efterfølgende debat.

Der bliver lagt op til en bred debat, ikke blot om løsninger for vores drikkevand, men også om klimabelastning, omlægning til grøn energi, løsninger og tidshorisont for C 2 reduktion fra trafik og landbrug, byggemetoder og energirenovering.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?