15. juni 2021
- Dejligt med drøftelser om skoleforhold med så mange folk med stort engagement og vilje omkring vores folkeskoler. Så positivt! Og tak for det, skriver Allan Nielsen (S). Modelfoto: Adobe Stock
- Dejligt med drøftelser om skoleforhold med så mange folk med stort engagement og vilje omkring vores folkeskoler. Så positivt! Og tak for det, skriver Allan Nielsen (S). Modelfoto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Skolebesparelser var en svær beslutning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Skolebesparelser var en svær beslutning
Gribskov - 02. juni 2021 kl. 17:08
Af Allan Nielsen, byrådsmedlem (S)

Tirsdag d. 19. maj havde Børne- idræt og Familieudvalget (BIF) udvalgsmøde. På dagsordenen havde udvalget et vigtigt punkt om genopretning af skolernes økonomi.

arrow Læs også: 12 millioner skal spares på børn: - Vi må forvente flere klager

Udgangspunktet var, at vi tilbage i december 2019 konstaterede en budgetoverskridelse i størrelsesordenen 12,3 millioner, og at vi i årene 2020 - 2023 så ind i overskridelser i størrelsesordenen 21-23 millioner. En meget alvorlig situation på skoleområdet.

Mange politiske drøftelser, og ikke mindst dialog med skolebestyrelser, skoleledere m.fl. her i foråret, har været en meget opløftende oplevelse. Dejligt med drøftelser om skoleforhold med så mange folk med stort engagement og vilje omkring vores folkeskoler. Så positivt! Og tak for det!

Beslutningen om at redde skolernes økonomi har ikke været nogen nem beslutning. At beslutte en 5 procent rammebesparelse er en svær beslutning at tage. Det gør ondt på os alle sammen. Når dette er sagt, glæder det mig, at der i udvalget er en fælles tilkendegivelse af at bevare de mindre skoler i lokalområdet. Tildelingen af 1,2 millioner til Sankt Helene Skole og 1,0 million til Ramløse Skole ser jeg som et udtryk for dette. Ligeledes er det også positivt, at et samlet udvalg nu markerer, at vi ønsker og prioriterer 10. klasse i Gribskov Kommune, idet der tildeles 480.000 kr. yderligere til dette tilbud. For Socialdemokratiet er det vigtigt, at vi har et godt tilbud til unge, der søger 10. klasse i Gribskov Kommune.

Høringsprocessen her i maj måned har været meget konstruktiv. Udvalgets beslutning om, at vi i Gribskov Kommune skal drøfte og gennemføre en grundlæggende omlægning af hele det specialiserede børneområde, er nødvendigt. Særligt skal vi have et fokus på vores eksterne tilbud og resurseforbruget på dette område.

Ligeledes skal vi i det fremadrettede arbejde finde løsninger, der kan understøtte undervisningen på almenområdet på folkeskolerne. Vigtigt, at der er resurser nok til at børnene kan lære at læse, regne og skrive og få den nødvendige hjælp, hvis man f.eks. har problemer med læsning og stavning. Det er vigtigt.

Derfor er vi også nødt til at holde styr på, hvad vi bruger af penge på den almindelige undervisning i klasserne, på vores interne specialtilbud og på alle eksterne specialtilbud. Som kommune bør vi her ligge på landsgennemsnittet. Det gør vi ikke nu i forhold til almenundervisningen.

Der er behov for mere dialog om skolestrukturer og resursetildeling. Jeg ser derfor frem til drøftelserne med skolebestyrelserne efter skolernes sommerferie.

arrow Debat: Besparelser uden inddragelse
26. maj 2021 kl. 13:53 Opdateret: kl. 13:53
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?