17. april 2021
"Ligefrem at kalde handlingen populistisk forekommer at være noget ude af proportioner," skriver Jens C.H. Lauritzen i sit debatindlæg.
"Ligefrem at kalde handlingen populistisk forekommer at være noget ude af proportioner," skriver Jens C.H. Lauritzen i sit debatindlæg.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Rettidig omhu - ikke populisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Rettidig omhu - ikke populisme
Gribskov - 08. april 2021 kl. 11:45
Af Jens C.H. Lauritzen, Østre Alle 47, Gilleleje

I Frederiksborg Amts Avis skriver Ole Præst i et læserbrev den 15. marts 2021 under overskriften »Rendyrket konservativ populisme,« at »På byrådsmødet den 2. marts 2021 blev et konservativt forslag til en kommunal whistleblower-ordning behandlet ...... en gratis brug af initiativretten, der her gøres brug af.«

Man kan måske med en vis ret hævde, at den konservative énmandshær m/k i byrådet blot udviser mere rettidig omhu end rendyrket populisme, da et EU-direktiv om whistleblower-ordninger omfattende såvel private som offentlige juridiske enheder skal ratificeres i Folketinget senest den 17. december 2021.

Og ligefrem at kalde handlingen populistisk forekommer at være noget ude af proportioner.

arrow Læs også: Debat: Rendyrket konservativ populisme

Ole Præst mener i øvrigt, at avisen (Frederiksborg Amts Avis) ikke orienterer om administrationens bemærkninger til forslaget.

Man skal nok ikke glemme, at journalister, bredest set, udvælger, hvad seere, lyttere og læsere skal have »serveret« og har således et kæmpe ansvar i forhold til befolkningens informationsniveau.

En whistleblower-ordning i Gribskov kommune er næppe en journalistisk sællert - men enhver borger med interesse for, hvad der sker i kommunen, kan via tablet, computer, smartphone etc. tilgå såvel dagsordener som referater fra alle dele af byrådets åbne møder.

»Meget tyder på, at den kommunale valgkamp nu skydes i gang - godt sekunderet af lokale journalister.«

Jeg tror nu nok, at valgkampen har været i gang længe. Der findes eksempler på indlæg i denne avis fra sidste sommer, hvor mindst én politiker har underskrevet sig som sit partis borgmesterkandidat.

Det er da vist et glimrende eksempel på valgkampsterminologi?

Og endelig må jeg sige, at jeg ikke er nervøs for vore journalisters dækning af KV21 i Gribskov, hvor det relativt store antal »partiafhoppere« i indeværende valgperiode da gerne må blive ét blandt formodentlig mange fokuspunkter.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?