6. marts 2021
Der er i øjeblikket tre ladestationer til elbiler i Gribskov. Elbil-ejer Peter Bager (på billedet) har tidligere fortalt til sn.dk, at han mener, det er for lidt. Nu opfordrer Maria Stigsby i et debatindlæg kommunen til, at kommunen kigger på mulighederne for at lease el-biler til hjemmeplejen. Foto: Kim Rasmussen
Der er i øjeblikket tre ladestationer til elbiler i Gribskov. Elbil-ejer Peter Bager (på billedet) har tidligere fortalt til sn.dk, at han mener, det er for lidt. Nu opfordrer Maria Stigsby i et debatindlæg kommunen til, at kommunen kigger på mulighederne for at lease el-biler til hjemmeplejen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Lad hjemmeplejen køre i grønne el-biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Lad hjemmeplejen køre i grønne el-biler
Gribskov - 21. februar 2021 kl. 20:57
Af Maria Falck Stigsby, Robjergvej 5, 3200 Helsinge

Gribskov Kommune burde gå forrest og selv have flere elbiler i kommunens egen bilpark.

arrow Læs også: Politikere vil nu se på elbil-problematik

Hjemmeplejen i Gribskov Kommune var tidligere udliciteret til private firmaer, men den 1. december 2019 hjemtog Gribskov Kommune hjemmeplejen til kommunal hjemmepleje.

På det tidspunkt valgte kommunen at lease biler til brug i hjemmeplejen.

Ud fra udbudsmaterialet kan man læse, at Gribskov Kommune udbød aftalen som en 2-årig rammeaftale på operationel leasing af minimum 55 biler, der kører på fossilt brændstof.

Måske det var en idé at se til nabokommunen?

Hillerød Kommune har til deres hjemmeplejen og sygeplejen valgt at lease 18 elbiler ud af deres samlede 36 biler. På den måde vil halvdelen af deres biler fra oktober 2020 være elbiler.

Borgmester Kirsten Jensen (S) udtaler, at man i Hillerød sparer 486.000 benzin- og dieselkilometer om året, som i stedet bliver kørt på el. Hillerød Kommune har fundet penge til at opstille 18 ladestandere, og vil om et års tid se på, om laderne også kan gøres tilgængelige for borgerne.

Jeg tænker, at udgiften til ladestandere er afholdt på kommunens anlægsbudget.

Besparelsen på brændstof vil fremadrettet være en besparelse på kommunens drift budget. Borgmesteren nævner også, at serviceaftalerne på de gamle fossile biler var meget højere end på de nye biler. Det medfører en yderligere besparelse på Hillerød Kommunes driftsbudget.

Gribskov Kommunes hjemmepleje har behov for et større antal biler end Hillerød Kommune. Det skyldes formentlig vores mere spredte geografi. I Hillerød by kan man cykle imellem et stort antal borgere.

Der står allerede nogle få el-biler ved rådhuset, der må være nogle erfaringer herfra, som kommunen kan gøre brug af.

Hermed opfordrer jeg Gribskov Kommune til at kikke på mulighederne for at gøre vores kommune til en grønnere kommune ved at lease el-biler til hjemmeplejen, når den nuværende kontrakt på de leasede biler til hjemmeplejen udløber næste år.

Gevinsten ville være en rigtig win-win-situation, der både giver en grønnere kommune og besparelse på vores driftbudget.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?