24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Konservative er ikke en del af budgetforliget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Konservative er ikke en del af budgetforliget
Gribskov - 22. september 2021 kl. 15:31
Af Trine Egetved Spidskandidat (K)

Vi ser budgettet som et rent valgbudget, hvor der desværre ligger urealistiske besparelser (handleplaner) på velfærdsområderne bag. Handleplaner og nytænkning er grundlæggende en god ide, men ikke når de økonomiske potentialer er urealistiske. Så bliver der nemlig ikke fokus på bedre kvalitet men på rene rå besparelser på vores allersvageste borgere.

Selvom det ikke fremgår tydeligt af budgettet, så ligger der besparelser på 26,5 millioner, som venter på at blive realiseret i komplicerede besparelser på både børn, ældre og borgere med udfordringer.

Samtidig ser vi i budgetforslaget fra forligspartierne en faldende likviditet. Så for at opretholde kommunens drift, så tæres der hvert år på kassebeholdningen og samlet set er der et stort likviditetstræk.

Efter en periode med salg af kommunens aktiver til billige penge - her tænker vi på alle de grunde og ejendomme, der er solgt - så er der ikke meget tilbage, som vi kan sælge af for at styrke likviditeten.

Vores klare overbevisning er, at når vi kommer på den anden side af valget, så vil en genåbning af budgettet være en nødvendighed for at få driften i balance. Tiltagene i budgettet er såmænd ganske sympatiske, men i Det Konservative Folkeparti medvirker vi ikke til at stikke vælgerne blår i øjnene.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?