27. oktober 2020
"Jeg håber da, at man politisk bliver enige om lave en bruger- og pårørendeundersøgelse af kvaliteten af plejen på kommunens plejecentre som det vigtigste," skriver Peter Kay Mortensen.
"Jeg håber da, at man politisk bliver enige om lave en bruger- og pårørendeundersøgelse af kvaliteten af plejen på kommunens plejecentre som det vigtigste," skriver Peter Kay Mortensen.
Foto: Modelfoto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad er kvaliteten på vores plejecentre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad er kvaliteten på vores plejecentre?
Gribskov - 29. september 2020 kl. 16:18
Af Peter Kay Mortensen, socialdemokrat

Ældre, Social og Sundhedsudvalget i Gribskov har den 25. august drøftet input til bruger- og pårørende-undersøgelse.

arrow Læs også: Plejehjemsbeboere betaler for meget for mad

Med baggrund i sagerne om svigt på plejehjem i Aarhus og Randers og den medfølgende debat om kvalitet i plejen er det sikkert fornuftigt at få et billede af, hvordan det ser ud på vores plejecentrene i Gribskov. Det er jo også en integreret del af kommunens tilsynspolitik.

Nu er det sådan, at politikerne kan beslutte sig til hvilke områder, der skal med i undersøgelsen og efterfølgende skal resultatet af en sådan brugerundersøgelse til politisk behandling med henblik på eventuelle justeringer på baggrund af resultaterne. I det oplæg man kan læse, er der ikke mange input fra politikerne. Der er bemærkninger fra Ældrerådet og Handicaprådet.

Jeg håber da, at man politisk bliver enige om lave en bruger- og pårørendeundersøgelse af kvaliteten af plejen på kommunens plejecentre som det vigtigste.

Hvis der bliver plads til det, ville det også være fornuftigt at få en brugerundersøgelse af den rengøring der ydes som en del af hjemmeplejen.

Som bekendt blev rengøringen ændret fra hver anden uge til hver tredje uge, da der senest blev gennemført besparelser. Derfor kunne det være interessant at få at vide om de ældre er tilfredse med den ydelse de får nu.

Når vi nu får resultatet af undersøgelsen, så melder der sig helt naturligt det næste spørgsmål. Hvis det viser sig, at undersøgelsen peger på justeringer i plejen som har økonomisk konsekvens, hvor finder kommunen så midlerne?

Når jeg stiller det spørgsmål, så er det jo fordi at ved sidste undersøgelse fra september 2017 så var der problemer som blandt andet aftaler, der ikke blev overholdt og 20 procent var utilfredse med den tid, der var til pleje ikke var tilstrækkelig og flere oplevede, at der kom forskellige personer hos dem.

Det fremgår ikke af sagsfremstillingen hvad der er gjort ved de problemer, og om det har medført ændring i plejen?

Jeg håber meget, at politikerne bliver enige om, at vi får en grundig bruger- og pårørende undersøgelse af kvaliteten af pleje på vores plejecentre samt undersøgelse af kvaliteten af den reducerede rengøring.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?