28. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Gribskovs plan for natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Gribskovs plan for natur
Gribskov - 18. oktober 2019 kl. 14:30
Af Allan Nielsen, Byrådet (Socialdemokratiet)
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2019 har udvalget Udvikling, By, Land været i en god proces om udarbejdelse af planstrategien. Denne strategi er en forløber til kommuneplanen, der angiver omfanget af kommuneplanens opdatering. På det sidste møde vedtog udvalget, at der bl.a. skal arbejdes med Grønt Danmarkskort i Gribskov Kommune. Det betyder, at vi som kommune skal sikre en forstærket indsats for større og mere sammenhængende naturområder, herunder også understøtte en positiv udvikling i biodiversitet i henhold til FN´s og EU´s 2020 biodiversitetsmål. E

t enigt udvalg vedtog også, at der igangsættes en naturpolitik parallelt med udarbejdelse af kommuneplanen. To vigtige indsatser, som vi i Socialdemokratiet hilser velkommen. Historiske vedtagelser, da vi med Grønt Danmarkskort og udarbejdelse af en naturpolitik, som en del af den kommende kommuneplan, dermed sætter langsigtede planer for, hvad vi samlet set vil med udviklingen af kommunens natur.

I helikopterperspektivet handler dette om sikring af vores grundvandsresurser, skovrejsning og mere vand i det åbne land (vandløb og søer) med optagelse af CO2 og ikke mindst mulighed for rekreation samt fremme af kommunens flora og fauna. Et vigtigt arbejde, som kun kan lykkes, hvis der over de næste årtier i højere grad tænkes i offentlig - private partnerskaber i forhold til vores samlede natur i Gribskov Kommune.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?