24. november 2020
Sekretær og næstformand Kjell Nilsson. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Sekretær og næstformand Kjell Nilsson. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Borgmester - du glemte noget vigtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Borgmester - du glemte noget vigtigt
Gribskov - 01. november 2020 kl. 16:12
Af Gribskov Landligger Forbund På bestyrelsens vegne Annelone Jensen, formand og Kjell Nilsson, sekretær og næstformand

Kære Borgmester Anders Gerner Frost,

arrow Læs også: Debat: Byrådets dialog med borgerne

Du havde den 13. oktober et læserbrev i Ugeposten med overskriften "Sommerhusudlejning er vigtig". I Gribskov Landligger Forbund er vi enige med dig, men vi synes, at du glemte noget meget vigtigt!

Du skrev kun ganske lidt og nærmest i en bisætning om problemerne med megasommerhusbyer, som de for eksempel slås med i Halsnæs Kommune.

Den almindelige udlejning af almindelige familie-sommerhuse er OK, men megasommerhus-byerne er i virkeligheden erhvervsmæssig udlejning, som ikke er i overensstemmelse med sommerhusloven. Og som er en reel trussel mod de danske sommerhusbestemmelser, der ved vores indtræden i EU skulle beskytte os, så Danmark selv kunne styre bestemmelserne. Og som skal kunne sikre os mod eksplosioner i prisniveauet.

Den almindelige udlejning, som både kan gøre det økonomisk muligt for en del mennesker - for eksempel pensionister - at have sommerhus, og som kan bidrage til, at sommerhusområderne ikke blive mennesketomme, er til at håndtere. Ejerne kommer selv i husene, ejerne er medlemmer af den lokale grundejerforening, ejerne har lokale kontakter og er selv interesseret i, at alt foregår stille og roligt.

Men mega-sommerhusbyerne frembyder massevis af problemer, så det er mere end vigtigt, at Gribskov Kommune er parat til aktivt at sikre, at der ikke etableres mega-sommerhusbyer, fordi de dybest set er en trussel mod de fordele, som både kommunen og de almindelige sommerhusejere har af en fornuftig og afbalanceret udlejning.

Hvis kommunen er klar til nærmest at understøtte mega-sommerhusbyer, risikerer vi voldsomme prisfald på husene i de områder, hvor mega-sommerhusbyerne ligger, og noget der ligner en nedsmeltning af sommerhussalget.

Et effektivt modtræk er vedtagelse af lokalplaner, der kan sikre, at tingene ikke løber løbsk, når aktive spekulanter ser profitmuligheder i udstykninger til multibyggerier.

Argumentet om fordele for de lokale handlende holder næppe, da de, der misbruger megasommerhusbyerne, meget ofte har det hele med hjemmefra. Og lokale aktivitetssteder som f.eks. Sankt Helenekilde og andre fuldt lovlige konference- og hotelaktiviteter trues på deres økonomi.

Og derfor vil en kommunal accept af mega-sommerhusbyer være en reel og følelig trussel mod både beskæftigelse og omsætning i vores kommune.

Det vil derfor være dejligt, hvis du, Anders Gerner Frost, og resten af byrådet med dig, vil forpligte jer til at sikre, at sommerhusudlejning kan foregå på den lovlige og fredsommelige måde.

Derfor sig åbent og tydeligt "Nej til mulighed for mega-sommerhusbyer".

arrow Debat: Det er nu, I kan påvirke udviklingen
22. oktober 2020 kl. 13:01 Opdateret: kl. 16:00
arrow Debat: Sommerhusudlejning er vigtig
14. oktober 2020 kl. 13:57 Opdateret: kl. 09:18
arrow Kommende mega-sommerhus har fået kritik: Nu svarer ejeren
23. september 2020 kl. 15:32 Opdateret: kl. 10:11
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?