6. maj 2021
"Vi ser frem til, at det forsatte arbejde med at implementere bekendtgørelsen på affaldsområdet," lyder det fra Nyt Gribskov i debatindlægget. Modelfoto: Adobe Stock
"Vi ser frem til, at det forsatte arbejde med at implementere bekendtgørelsen på affaldsområdet," lyder det fra Nyt Gribskov i debatindlægget. Modelfoto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Arbejder for affaldssortering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Arbejder for affaldssortering
Gribskov - 27. april 2021 kl. 13:33
Af På vegne af Nyt Gribskovs medlemmer af Udvikling, by og land, Pernille Søndergaard

I Gribskov arbejder vi fokuseret på at få realiseret hustandsnær affaldssortering, og dermed implementeret den nye bekendtgørelse på affaldsområdet.

Regeringens klimaplan medfører, at vi som kommune skal finde en løsning på at indsamle 10 affaldsfraktioner fra alle husstande i Gribskov, også sommerhuse.

Der kan dog være sommerhusområder eller lignende, hvor adgangsveje betyder, at det vurderes, at der i stedet kan etableres fælles opsamling.

Der skal i fremtiden - ud over rest- og madaffald som vi sorterer i dag, også sorteres i glas, metal, papir, plast, mad- og fødevarekartoner, farligt affald, tekstiler fra primo 2022 og haveaffald fra ultimo 2023.

Det betyder, at der arbejdes med fire containere, der kan indeholde to fraktioner - som udgangspunkt - ved hver husstand, at det planlægges at haveaffald kan afhentes ved skel samt at farligt affald har en mindre beholder.

Vi ser frem til, at det forsatte arbejde med at implementere bekendtgørelsen på affaldsområdet.

Der er mange aspekter, der skal analyseres, når et så stort område skal omlægges, og i Nyt Gribskov ser vi frem til dette arbejde.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?