31. maj 2020
Lene Boel håber på at samarbejde med og få støtte af Gribskov Kommune, så hun med sit internationale dansekompagni Next Zone, der har slået sig ned i Tisvilde, kan bidrage til den lokale kulturscene. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Lene Boel håber på at samarbejde med og få støtte af Gribskov Kommune, så hun med sit internationale dansekompagni Next Zone, der har slået sig ned i Tisvilde, kan bidrage til den lokale kulturscene. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danser vil erobre Gribskov: Her er enormt fedt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danser vil erobre Gribskov: Her er enormt fedt
Gribskov - 17. oktober 2019 kl. 16:51
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Man skal ikke blive overrasket, hvis man støder på nogle hyperatletiske, udenlandske dansere i Tisvilde. Danser og koreograf Lene Boel har med sit dansekompagni Next Zone slået sig ned i Gribskov Kommune, hvor de holder til i Stuebjerggaard i Tisvilde. I den ombyggede ridestald har de perfekte træningsforhold, og der er plads til, at danserne, der ofte kommer fra vidt forskellige steder som Japan, Brasilien eller Cameroun, kan bo på gården, når de øver.

Det optimale menneske
For tiden koreograferer Lene Boel en trilogi om fremtiden med flere hold af dansere. Hun har netop turneret i Canada og Tyskland, hvor de i Düsseldorf optrådte for 800 tilskuere. Det var med forestillingen Super Human, der spiller i Gribskov Kultursal i slutningen af oktober, og som er den kolde og rå første del, der ser nærmere på det optimerede menneske i en verden, hvor vi konkurrerer om hele tiden at være hurtigere, bedre, stærkere.

- Jeg vil gerne afsøge, hvad der sker - hvordan bliver vi optimeret. Samtidig skal kunstarten dans hele tiden udvikle og være tidssvarende, og jeg synes, vi repræsenterer noget, der ellers ikke findes i Danmark, siger hun.

Hun har et internationalt cast med 8 dansere, der er mellem 20 og 35 år. Til denne forestilling skal det være dansere, der rent fysisk er så meget på toppen af deres karriere, at man kan se hver en muskel bevæge sig. Det inkluderer akrobater.

De skal danse powerfulde, urbane danse som popping, electro og breakdance såvel som butoh en japansk mørkets dans.

Oplever man de utroligt veltrænede og ekspressive dansere på tæt hold, så kan det være en påmindelse om, hvad vores kroppe kan.

Lene Boel har selv danset og koreograferet i mere end 20 år. Hun håber med forestillinger, der har et tydeligt kropssprog at brede interessen for professionel dans ud lokalt.

Samtidig mener hun, vi glemmer at bruge kroppen til andet end en maskinel tur i træningscentret.

- Kroppen er vigtig. Den er det, vi alle sammen har til fælles. Den taler til folks sanser og drifter fra et andet sted. Meget af vores energi er i hovedet. Vi er på nettet og lever i cyberspace. Liveforestillinger kan virkelig byde på noget andet, så vi bliver opmærksomme på, hvad kroppen kan udtrykke, siger hun.

Vil blive i Gribskov
Hun bor selv tæt ved Nørreport i København og har boet i New York, så Stuebjerggaard i Tisvilde er en oase for hende. Tæt på skov og vand og væk fra tung trafik.

- Her er enormt fedt på grund af naturen. Der er arbejdsro, siger hun.

Det er tanken hos Lene Boel, at internationale Next Zone også skal forankres lokalt i Gribskov.

Hun vil skabe et center for dans uden for hovedstaden. Det kræver økonomisk støtte fra en eller flere nordsjællandske kommuner, men det, mener hun, kan være en god investering.

- Det må være et fantastisk sted at bo med børn, tænker jeg. Men der skal også ske noget andet og mere, hvis området skal blomstre og unge skal flytte hertil. Der skal også være tilbud, der understreger det kreative, siger hun.

Hun vil gøre det muligt at komme til åbne prøver og se danserne udfolde sig i øvelokalet på Stuebjerggaard, ligesom hun vil lave workshops for skoleelever, hvor de kan lære af de internationale dansere i forbindelse med danseforestillinger.

- Jeg har også planer om en dansefestival. Det kunne være fedt med aktiviteter for folk der bor her, siger hun.

Hun glæder sig over, at der er mange mennesker i perioder, der er turister, og der er godt om sommeren, hvor det ellers kan være svært at samle et stort publikum til danseforestillinger.

Nu håber hun på at blive i Tisvilde, hvis den lokale opbakning er der.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?