16. oktober 2021
Det lokale orkester LARK fylder 25 år og fejrer jubilæet med en koncert i Gribskov Kultursal. Pressefoto
Det lokale orkester LARK fylder 25 år og fejrer jubilæet med en koncert i Gribskov Kultursal. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danseorkester fejrer 25 års jubilæum: Vi er drevet af spilleglæde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danseorkester fejrer 25 års jubilæum: Vi er drevet af spilleglæde
Gribskov - 17. september 2021 kl. 17:01
Af Camilla Nissen

Det lokale danseorkester LARK har i 25 år haft et erklæret mål: At få folk ud på dansegulvet fra første til sidste nummer. Det er dét, der driver bandet den dag i dag, og det er oplevelsen af glade folk, der danser, som gør, at orkesteret stadig finder glæde ved at sætte gang i både privatfester, firmaarrangementer og koncerter.

Det siger Claus Blem, der spiller bas i bandet, da vi fanger ham til en snak i anledning af, at bandet nu i 25 år har spillet musik sammen.

- Vi er ikke fuldtidsmusikere, men har allesammen arbejde ved siden af. Det er en fritidsbeskæftigelse, men vi er semiprofessionelle i det vi laver. Jeg tror, vi har været i gang i så mange år, fordi vi er fem mennesker, der svinger rigtig godt sammen, siger Claus Blem.

Sammen med trommeslager Jesper Vang har Claus Blem sågar spillet endnu længere i band - i 40 år sammenlagt.

- Og de andre har også haft andre orkestre sammen, så alle har spillet i lokale bands. Og på et tidspunkt fandt vi så ud af at lave noget sammen, siger han.

Tanken var at spille pop og rock og 80'er-musik.

- Mange bands spillede på det tidspunkt røvballemusik for de unge på 40, men vi ville noget andet. Vi fik så fat i Jeanne som sangerinde og har bygget bandet op om hende, siger Claus Blem.

Bandet hedder således LARK, fordi Jeanne hedder Lercke til efternavn - og Lark er en lærke på engelsk.

Og nu har de altså spillet til alt fra bryllupper, runde fødselsdage og firmaarrangementer i de sidste 25 år.

Musikken er i samme genre som altid, men der kommer løbende nye numre til, mens gamle ryger ud.

- Vi prøver også at forny os lidt. Numrene er vores håndværk, og det, der driver spilleglæden er at lave en fest for folk og se, at der kommer gang i dansegulvet, siger han og nævner, at eksempelvis Thomas Helmigs "Det er mig, der står herude og banker på" altid får folk til at synge med.

- Det er det sjove - den respons og kommunikation, vi har med publikum, siger han.

Derfor er der heller ikke planer om at stoppe lige foreløbig.

- Planen er at vi fortsætter mange år endnu, for så længe folk gider lytte og danse til LARK, så rykker vi gerne ud de næste 25 år.

Jubilæet markeres med en JubiFest i Gribskov Kultursal, lørdag den 18. september, hvor dansegulvet åbnes, og LARK leverer to sæt med med "alle de bedste numre fra 70'erne, 80'erne, 90'erne og helt frem til i dag," som det lyder fra bandet.

Alle bandmedlemmer stammer fra Helsinge og Græsted. LARK består i dag af Jeanne Lercke (sang), Jesper Vang (trommer), Jan Levring (guitar), Steen Ole Andersen (keyboard) og Claus Blem (bas). De første år var det Rene Stentoft og Wenzel Top der spillede keyboard.

Rejser du til udlandet i år?