18. april 2021
Den 58-årige Charlotte Asperud døde et døgn efter, at hun blev brutalt overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje natten til den 30. april 2019. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Den 58-årige Charlotte Asperud døde et døgn efter, at hun blev brutalt overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje natten til den 30. april 2019. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brutalt lægedrab: Dommen falder først næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brutalt lægedrab: Dommen falder først næste år
Gribskov - 09. september 2020 kl. 15:50
Af Anna Hjortsø

Det er nu fastlagt, hvornår en 55-årig mand kommer for retten tiltalt for drabet på læge Charlotte Asperud i Tisvilde midt om natten i foråret 2019.

arrow Læs også: Eftersøgt mand anholdt

Første dag i retten er den 20. januar 2021, og det bliver altså først til næste år, at der falder dom i sagen, der rystede lokalsamfundet i Tisvilde.

Retssagen løber over syv dage i alt, som er planlagt til at løbe til og med den 23. februar – næsten 1 år og 10 måneder efter drabet.

Det har onsdag ikke været muligt at få en kommentar om datoerne for retssagen fra Retten i Helsingør, hvor retssagen skal finde sted.

Som tidligere meldt ud, kræver anklagemyndigheden i Nordsjællands Politi forvaring til den 55-årige mand, der er tiltalt for drabet på Charlotte Asperud.

En forvaringsdom er en af de hårdeste straffe i Danmark og afsones i fængsel uden tidsbegrænsning. Den idømmes personer, der vurderes til at være farlig på fri fod.

Derudover er den 55-årige tiltalt for to gange at have brændt et sommerhus af i Frederiksværk, begået en række indbrud, tyverier, forsøg på dokumentfalsk og for at have installeret en gps-tracker i en bil med henblik på at overvåge sin ekskone, fremgår det af anklageskriftet. Hændelser, som strækker sig helt tilbage til 2012.

Drabet på Charlotte Asperud fandt sted om natten til den 30. april 2019 klokken cirka 2.45, hvor hun blev slået 19-20 gange i hovedet med en stump genstand som et koben eller lignende. Hun døde af sine kvæstelser på hospitalet et døgn senere.

Politiet offentliggjorde senere en lydfil, hvor man kan høre gerningsmanden gang på gang sige »læg dig ned« til Charlotte Asperud - der ikke blev udsat for et hjemmerøveri, som det ellers var politiets teori i begyndelsen.

Politiet fandt under deres efterforskning på den tiltaltes bopæl en liste med navne på læger, der havde behandlet ham på skadestuen på hospitalet i Hillerød i 2014 efter en trafikulykke - her fremgik Charlotte Asperuds navn.

Det førte til, at ledelsen på Nordsjællands Hospital midlertidigt besluttede at tillade personalet på akutmodtagelsen af fjerne deres efternavne på navneskilte.

arrow To spritbilister stoppet
06. september 2020 kl. 09:36 Opdateret: kl. 09:36
arrow Græsslåning gik helt galt: 62-årig truet på livet
03. september 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 11:02
arrow Solgte stoffer til skolebørn: Politiet har fat i narkoring
03. september 2020 kl. 04:18 Opdateret: kl. 09:43
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?