20. november 2019
Billedmontage af TDC-antennemasten m. tilhørende tekniske anlæg ved Dronningmølle stationsområde set fra Villingerødvej mod Dronningmølle Strandvej.Billedkilde: Dronningmølle Borgerforening - Per Laursen.
Billedmontage af TDC-antennemasten m. tilhørende tekniske anlæg ved Dronningmølle stationsområde set fra Villingerødvej mod Dronningmølle Strandvej.Billedkilde: Dronningmølle Borgerforening - Per Laursen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgerforening protesterer mod mast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgerforening protesterer mod mast
Gribskov - 14. december 2018 kl. 09:00
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 42 meter høj mobilmast på Villingerød ved Dronningmølle Station vil komme til at stå helt uden afskærmning og skæmme hele Dronningmølle. Det mener Dronningmølle Borgerforening, som har skrevet et kritisk høringssvar til Gribskov Komme. Høringssvaret kommer i kølvandet på, at kommunen har meddelt, at TDC vil opføre en ny mast som et led i at få ordentlig mobildækning i området.

- Den vil skæmme området meget. Der er ikke noget, som skjuler masten. Den vil bare stå som et tårn i Dronningmølle på stationspladsen, som er helt åben. I områderne rundt om er der forbud mod antenne og paraboler, så den er klemt ind lige i det område, hvor der ikke er noget forbud, siger Jan-Helge Larsen, der er medlem af borgerforeningen.

- Vi er ved at søge penge til et lokalt medborgerhus, og så skal den mast stå lige foran, siger han med henvisning til Dronningmøllehuset, som skal ligge i den tidligere Dagli' Brugsen.

Han stiller også spørgsmålstegn ved mastens nødvendighed.

- Der findes allerede en mast på Villingerød, siger Jan-Helge Larsen.

Borgerforeningen mener derfor, man bør udbygge den eksisterende mast på 46 meter, i stedet for at opføre endnu en mast.

I høringssvaret kritiserer foreningen også, at kommunen har vurderet, det ikke er nødvendigt at foretage en miljøvurdering. Den vurdering begrundes fra kommunens side blandt andet med, at området ikke er beliggende inden for eller i nærheden af et internationalt naturbeskyttelsesområde.

Ikke smuk
Udvalgsformand for By, Land og Udvikling, Pernille Søndergaard, er klar til at lytte til alle de protester, der måtte være.

- Det er netop derfor, vi har en høringsperiode og et borgermøde, så man kan komme med sine bekymringer. Det er vigtigt for os at lytte og derefter politisk behandle dem. Årsagen til, at vi skal have en ny mast, er, at der er et ønske fra andre i Dronningmølle om en ordentlig mobildækning, og det er også vigtigt for kommunen. Så det skal vi sørge for, samtidig med, at vi skal lytte til høringssvar, siger hun og peger på, at administrationen sammen med TDC har været grundig i gennemgangen af flere mulige placeringer af masten.

Ifølge administrationen er det gældende praksis i Gribskov Kommune at placere master i nærheden af teknisk infrastruktur - som jernbane og telekommunikation. Og da formålet er at forbedre mobildækningen i området, kan det ikke lade sig gøre via den eksisterende mast på Villingerød.

Udvalgsformanden erkender dog, at en mobilmast ikke pynter, men er et nødvendigt onde.

- Lige meget hvordan vender og drejer det, er der jo ingen, der synes, mobilmaster er smukke. Men vi vil også rigtig gerne have ordentlig mobildækning, og man vil gerne have ordentligt internet til sin netbutik osv., så der er nogle ting, som er modsatrettede. Derfor er sager som disse også svære og kræver borgermøde og høring, siger Pernille Søndergaard.

Borgerforeningen har sat en underskriftsindsamling i gang på skrivundernet.dk samt i butikken Vild med Dyr. Borgermødet om masten holdes mandag den 17. december fra klokken 18.00-19.00 i den gamle byrådssal i Gillelejehuset på Birkevang.

grafik køb billede