9. juli 2020
Her ses et billede fra den årlige guidede fem-dages vandringstur på pilgrimsturen Esrum-Tisvildevejen. Der er brug for frivillige hænder til at planlægge ruter og mange andre opgaver. Foto: Marianne Lomholdt.
Her ses et billede fra den årlige guidede fem-dages vandringstur på pilgrimsturen Esrum-Tisvildevejen. Der er brug for frivillige hænder til at planlægge ruter og mange andre opgaver. Foto: Marianne Lomholdt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bliv en del af pilgrims-fællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bliv en del af pilgrims-fællesskab
Gribskov - 19. november 2019 kl. 04:00
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pilgrimsruten Esrum-Tisvildevejen udvikler sig hele tiden, og der er brug for mange hænder og hoveder til de mange forskelligartede opgaver. Sådan lyder det fra medlem af foreningen bag ruten, Foreningen Esrum Tisvildevejen, Marianne Lomholdt. Derfor inviterer hun og resten af foreningen nu alle interesserede til at melde sig til at deltage i en del af Esrum-Tisvildevejens frivillighedsarbejde. Foreningen kalder det at »gå til pilgrim.« Her får man mulighed for at være en del af arbejdet med at skabe en gennemgående vandrerute gennem Nordsjælland som hviler på natur, kultur og landsbyernes liv. Man kommer til at danne netværk med andre frivillige, løse opgaver for ruten, udveksle erfaringer, få nye idéer og være med i et fællesskab sammen med andre engagerede mennesker, lyder det i Marianne Lomholdts opfordring.

- Der er meget behov for frivilligt arbejde. Vi har kun haft to møder indtil videre, og vi havde Danmarkspremiere for en måned siden. Og vi kunne godt bruge nogle flere frivillige kræfter. For ruten udvikler sig med stormskridt, og det går meget stærkt, derfor har vi brug for flere hænder, siger Marianne Lomholdt, der er en af de frivillige i foreningen.

Lige nu arbejder foreningen blandt andet på at føre ruten tilbage til klosteret igen, så den altså bliver dobbelt så lang.

- Ruten vil så blive på cirka 200 kilometer. Det er noget, vi kun lige er begyndt at undersøge, så vi skal finde ud af, hvor ruten skal gå. Det er noget af det, man kan få indflydelse på, hvis man melder sig, siger Marianne Lomholdt.

På nuværende tidspunkt er der cirka 100 frivillige, men det er meget forskelligt, hvor aktive disse frivillige er, fortæller Marianne Lomholdt.

Alle, der ønsker at deltage i pilgrimsarbejdet, mødes hver den første torsdag i måneden fra klokken 18.30-20.30 på Ramløse Skoles kantine. Her vil man kunne vælge mellem fem forskellige grupper.

- Stigruppen + kort og afmærkning

- Formidling af natur og kultur.

- Inddragelse af landsbyer/lokalt erhvervsliv/overnatning/ture og events på ruten.

- Kommunikation, markedsføring og sponsorater.

- Koordinering af frivillignetværk, workshops og frivilligsammenkomster

Tilmelding sker på frivillig@tisvildevejen.dk. Skriv »Gå til pilgrim« i emnefeltet.

Når man tilmelder sig Gå til Pilgrim, tilmelder man sig samtidig nyhedsbrevet for Esrum-Tisvildevejen og accepterer, at foreningen opbevarer navn og mailadresse og kan skrive vedrørende arrangementer og lignende.

Første arrangmenent finder sted den 5. december klokken 18.30-20.30 på Ramløse Skole i kantinen.can

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?