28. juli 2021
Politiet opfordrer til, at man ikke udleverer personlige oplysninger til personer, som man ikke kender.
Politiet opfordrer til, at man ikke udleverer personlige oplysninger til personer, som man ikke kender.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blev franarret penge: Politiet kommer nu med opfordring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blev franarret penge: Politiet kommer nu med opfordring
Gribskov - 22. juli 2021 kl. 15:02

Onsdag modtog politiet anmeldelse om, at to ældre kvinder, der bor i Helsinge, var blevet udsat for bedrageri og forsøg på bedrageri. Det oplyser Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

arrow Læs også: Nu er den gal igen: Fupmager fortsat på spil

En 77-årig kvinde fra Helsinge anmeldte klokken 18.30 til politiet, at hun klokken 16.00 var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være ansat i en bank.

Manden sagde, at hendes konto var blevet hacket, og at han derfor skulle bruge hendes personlige oplysninger. Den 77-årige gav manden oplysningerne, og dernæst bad manden hende om at lægge sit kreditkort og koder i en kuvert. En bankansat ville afhente kuverten på adressen, lød det.

En mand dukkede rigtigt nok op og tog kuverten med, men inden kvinden havde nået at fatte mistanke, var der blevet hævet et beløb fra hendes konto.

Ifølge politiet beskrives manden som dansk af udseende, ca. 30 år, ca. 180 cm, almindelig af bygning, lys i huden og med kort sort hår. Han var iført sporty tøj og talte dansk.

Skete igen

Kl. 16.15 samme dag, altså kort efter opkaldet til den 77-årige kvinde, modtog en 83-årig kvinde fra Helsinge et tilsvarende opkald.

Her lykkedes det dog ikke personen i røret at få udleveret hverken personlige oplysninger eller kreditkort.

Politiets opfordring

Samme dag skete lignende for en 78-årig kvinde i Hillerød og en 70-årig i Stenløse.

Politiet oplyser, at flere i den seneste tid er blevet udsat for lignende, hvor personer forsøger at lokke personlige oplysninger ud af borgere. De opfordrer derfor til, at man ikke udleverer oplysningerne til personer, som man ikke kender.

- Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste virksomhed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet, lyder rådet fra Nordsjællands Politi i deres døgnrapport.

Politiet understreger desuden, at det er vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til virksomheden og altså ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser. AH

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?