13. april 2021
Citronmyrte har en række medicinske egenskaber, skrev Camilla Plum på sin netbutik. Det har nu kostet hende en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner. Foto: Allan Nørregaard
Citronmyrte har en række medicinske egenskaber, skrev Camilla Plum på sin netbutik. Det har nu kostet hende en sur smiley og en bøde på 5.000 kroner. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blade kunne fjerne bumser: Kogekone får igen sur smiley

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blade kunne fjerne bumser: Kogekone får igen sur smiley
Gribskov - 02. marts 2021 kl. 14:43
Af Claus Johansen

Den kendte kogekone Camilla Plum har endnu en gang fået en bøde fra Fødevarerejseholdet.

Denne gang drejer det sig om salg af citronmyrteblade på hendes netshop fuglebjerggaard.dk.

Camilla Plum ejer og driver Fuglebjerggaard mellem Helsinge og Græsted. Her driver hun blandt planteskole, netbutik og kogeskole.

På hjemmesiden solgte Camilla Plum blandt andet citronmyrteblade med følgende tekst:

"Citronmyrte ... har en række medicinske egenskaber, god for alle sygdomme i det respiratoriske system, mod acne, smækfuld af antioxidanter og er i det hele taget antibakteriel og antiviral," skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

Det er imidlertid i strid med reglerne at tillægge fødevarer egenskaber "vedrørende forebyggelse, behandling og helbredelse af en menneskelig sygdom eller give indtryk af sådanne egenskaber," noteres det i rapporten fra Fødevarestyrelsen, som fik en anmeldelse om salget.

Derfor får Camilla Plum et bødeforlæg på 5.000 kroner. Derudover er hun blevet vejledt om reglerne for sundheds- og sygdomsanprisninger.

Det er ikke første gang, Camilla Plum er i fødevaremyndighedernes søgelys.

I fjor fik hun flere sure smileyer, senest i november, da hun i alt fik bøder for 12.000 kroner. Hun kunne ikke fremvise dokumentation for "egenkontrollens gennemførelse og resultater ved produktion af fødevarer for afholdte arrangementer på Fuglebjerggaard, produktion af fødevarer til Landshop og ved afholdte arrangementer uden for Fuglebjerggaard."

Da Fødevarestyrelsen var på besøg hos Fuglebjerggaard i juni 2020, var den også helt gal. Her blev køkkenet lukket med omgående virkning. Styrelsen konstaterede blandt andet, at der ikke var rindende vand i en håndvask i køkkenet. Der var massiv forekomst af mug på bøtter med fødevarer i bunden af et køleskab. Samtlige døre til køkkenet, produktionslokalet og 'bageri' stod åben under kontrolbesøget. Der var massiv forekomst af mug i vinduerne i køkkenet. Stor mængde vand og jord på gulvet i produktionskøkkenet, ligesom ejer (Camilla Plum, red.) ryger i produktionslokalet under produktion af blandt andet salat og kogning af bønner, pakning af bønner og påbegyndt produktion af trifli.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Camilla Plum til den sure smiley og bødeforlægget.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?