18. marts 2019
Over 4000  løbere fra hele verden var onsdag en tur i Tisvilde Hegn, hvor finalerne på mellemdistancen  til VM i orientering blev afholdt. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Over 4000 løbere fra hele verden var onsdag en tur i Tisvilde Hegn, hvor finalerne på mellemdistancen til VM i orientering blev afholdt. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Løbere fra hele verden til VM i Tisvilde Hegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Løbere fra hele verden til VM i Tisvilde Hegn
Gribskov - 11. juli 2018 kl. 17:34
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det summer af godt humør og forventning inde i skovens lysning. Overalt er folk klædt i sportstøj, og bevæbnet med et kort er de klar til at løbe rundt i skoven.

Forud er gået en gåtur på et kvarter fra parkeringspladsen ved Asserbo Slotsruin og ind mod det forventningsfulde område i Tisvilde Hegn.

Det bærer da også fra start præg af, at det ikke er et hvilket som helst orienteringsløb, der finder sted denne smukke julidag. Det giver menneskemængden en stærk indikation af. Folk med forskellige nationaliteter valfarter således gennem skoven for at komme ind til stævnepladsen, hvor det hele foregår.

Det er verdensmesterskaberne i orienteringsløb (WMOC), der årsagen til postyret. 4000 løbere fra nær og fjern har lagt vejen forbi for at konkurrere på mellemdistancerne, som foregår her i Tisvilde Hegn.

Det er den 38. udgave af de officielle verdensmesterskaber, og kun én gang tidligere har Danmark lagt skove og veje til.

- Det er det største orienteringsarrangement, der nogensinde har været i Danmark. Vi er nogle klubber, der i fællesskab har søgt om at afholde det, så det er vi meget tilfredse med, og deltagerne er også meget glade, så det hele fungerer, siger Svend Mortensen, der er formand for den lokale o-klub, THOK, og samtidig er vicestævneleder for hele arrangementet.

Hele verden mødes
Særligt i de øvrige nordiske lande er orienteringsløb stort, og det vidner deltagerlisten også om. Således er cirka halvdelen af de 4000 deltagere fra enten Norge, Sverige eller Finland.

Men også englændere, amerikanere, hollændere og slovakker er med.

- Jeg har været med otte gange nu. Det er godt at komme rundt i verden og møde andre, der er lige så gale med orienteringsløb, siger Vladimir Nemec, der netop er fra Slovakiet.

Læs hele reportagen i Frederiksborg Amts Avis torsdag den 12. juli.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede