19. juli 2019
Vibeke Steen - Vi har fået flere faste læsekredse og brugergrupper. Foto: Camilla Nissen
gallery icon

Se billedserie

Vibeke Steen - Vi har fået flere faste læsekredse og brugergrupper. Foto: Camilla Nissen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Besøgstal på bibliotek eksploderet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Besøgstal på bibliotek eksploderet
Gribskov - 08. februar 2019 kl. 03:30
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en fordel for både kulturlivet og for handelslivet, at der er masser af kultur og arrangementer midt i byen. Det mærkes i Gilleleje, hvor formanden for handels- og turistforeningen Henrik Magelund glæder sig over, at byens mange arrangementer gavner både butikshandlen og de i alt 32 caféer og restauranter, som nu har hjemsted i byen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Samtidig mærkes det på besøgstallet i Gilleleje Bibliotek. Siden det i december 2016 flyttede fra det nu lukkede kulturhus Pyramiden, der ligger uden for byens centrum, til Kulturhavn Gilleleje midt i byen, er antallet af besøgende steget fra 1100 om ugen til 1100 om dagen.

Antallet af besøgende tælles med sensporer ved dørene på samme måde, som det sker på mange museer og udstillingssteder.

I hele 2018 havde kulturhavnen i alt 578.000 besøgende. Heraf var de 400.000 inden for på biblioteket, der ligger på første sal.

Stigningen mærkes kun i begrænset omfang på bogudlånet. Derimod er der kommet flere nye brugergrupper. Der er blandt andet 32 faste læsekredse med hver 8-10-medlemmer, som mødes jævnligt for at snakke om de bøger, de har læst. Der også otte faste cafégrupper, hvor folk mødes jævnligt for at tale sammen på italiensk, spansk eller et andet fremmedsprog - eller for at drøfte for eksempel filosofiske emner, siger bibliotekschef Vibeke Steen.

Ud over, at kulturhavnens bibliotek og biografer trækker folk til byen, er der også et væld af store og små events i byen.

-Det skaber liv, og det giver handel. Alle disse mennesker, der står bag de mange arrangementer og kulturhavnen, synes også, at Gilleleje er en herlig by. De er en del af byens DNA. De mange aktiviteter er ikke nogle, som folk ude fra er kommet for at pådutte byens befolkning og besøgende. Hvad enten folk bor her hele året eller har sommerhus, ved de, at når de tager ind til Gilleleje, kan de få en oplevelse, siger Henrik Magelund til Frederiksborg Amts Avis, hvor der kan læses mere om udviklingen i Gilleleje.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede