21. september 2020
Søborg Kirke var helt fyldt, da der søndag var temagudstjeneste med et ABBA-tribute-band. Foto: Morten Janussen.
gallery icon

Se billedserie

Søborg Kirke var helt fyldt, da der søndag var temagudstjeneste med et ABBA-tribute-band. Foto: Morten Janussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ABBA's musik fyldte kirke op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ABBA's musik fyldte kirke op
Gribskov - 06. januar 2020 kl. 11:57
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Happy new year! ønsker ABBA i bandets nytårssang fra 1980. Og den blev også sunget i Søborg Kirke søndag eftermiddag, da sognepræst Sarah Auken kunne byde velkommen til temagudstjeneste, hvor bandet »Dancing Queen - ABBA Tribute Show« stod for sangene.

Og mange havde valgt at tage til denne særlige gudstjeneste, hvor kirken var fyldt helt op med cirka 270 kirkegængere, der kunne lytte til ørehængere som »Knowing me, knowing you,« »Mamma mia« og »I have a dream« - som blev sat sammen med biblens tekster af Sarah Auken.

- ABBA's tekster kredser meget om desperat og ulykkelig kærlighes, og det er grundfortællinger, som vi kender tilbage fra de gamle bibelhistorier, og som kan kædes sammen med tanker om, hvor vi skal hen, når vi træder ind i det nye år, siger Sarah Auken, som nu er i gang med at lave en spotify-playliste, hvor alle de numre, der blev spillet, er med.

Med en så velbesøgt gudstjeneste kan kirkegængerne mærke et konkret fællesskab, mener Sarah Auken. Og det er et led i at genetablere kirkens betydning i folks bevidsthed.

- Der var nogle årtier, hvor kirken gled lidt ud, men vi oplever, at folk kommer tilbage. Så vi vil gerne tage i mod dem og vise, at kirken er en del af deres historie, vores kultur og tradition. Det giver noget, at vi sidder så mange mennesker sammen. Det bliver et fællesskab, man træder ind i, siger Sarah Auken.

1432369

Alle pladser i Søborg Kirke var besat,
da ABBA's sange var i fokus.
Foto: Morten Janussen


Ned i gear

I januar inviterer kirken til en anden type samvær - nemlig stillegudstjenester. Det er en måde at vise, at kirken både kan feste og komme helt ned i gear, siger Sarah Auken.

- Nu har vi skudt den sidste champagneprop af, og med udgangspunkt i ABBA's Happy new year har vi et tro og et håb om, at det nok skal gå. Og nu skal vi ned i gear med stillegudstjenester hver tirsdag aften i januar. Her kan man komme og være fri af det præstationspres, som ofte ligger i vores nytårsforsætter. Det rum, som søndagsgudstjenesten engang var, kan vi tilbyde en almindelig hverdagsaften. Her kan man falde lidt sammen og sænke skuldrene og lytte til klassisk musik. Der bliver ro til tanken. Det er en mulighed at være med her, i stedet for at melde sig til et FOF kursus i personlig udvikling, siger Sarah Auken.

Stillegudstjenesterne finder sted om tirsdagen klokken 20.00 i Søborg Kirke.

- Der vil være stilhed, musik, lidt ord og et glas rødvin bagefter, hvis man har lyst, siger Sarah Auken.

Har debatten om sexisme taget overhånd?