24. maj 2019
Der stilles krav til paratviden om vidt forskellige emner i den landsdækkende quiz for 6. klasser Smart Parat Svar.
gallery icon

Se billedserie

Der stilles krav til paratviden om vidt forskellige emner i den landsdækkende quiz for 6. klasser Smart Parat Svar.
Foto: Ransdal Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 6. klasse dyster i stor vidensquiz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

6. klasse dyster i stor vidensquiz
Gribskov - 08. december 2018 kl. 07:03
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er deltagelse fra Gribskov, når den landsdækkende vidensquiz for 6. klasser »Smart Parat Svar« fortsætter med den regionale runde på Nationalmuseet den 9. januar. Forleden dystede fire hold fra Gribskolen, Sankt Helene Skole og Bjørnehøjskolen mod hinanden på Gilleleje Bibliotek i Smart Parat Svar, hvor deres paratviden blev testet inden for 24 forskellige kategorier såsom Kongehuset, Youtubere, sygdomme og Danmarkshistorie. I en time fik de stillet forskellige spørgsmål - tre ad gangen - som de havde 20 sekunder til at tænke over, før de skulle svare på alle tre. Der skal tænkes hurtigt, svarene skal afstemmes og så afgiver holdkaptajnen holdets svar. Der var et dommerbord, hvor quizzens to overdommere skulle sikre, at kun rigtige svar udløser point til de enkelte hold.

Det var nødvendigt med en »vind-eller-forsvind- runde« idet to hold opnåede samme pointtal. Efter yderligere 10 spændende minutter blev Team Kaboom, 6.b fra Gribskolen kåret som årets lokale vinder af Smart Parat Svar. Som præmie inviteres Team Kaboom og deres klassekammerater en tur i biografen, inden holdet repræsenterer Gribskov Kommune ved den regionale konkurrence 9. januar 2019. Den landsdækkende finale finder sted 6. februar i Odense.

I alt 550 klasser er i år med i dysten om titlen som »Danmarks klogeste klasse« samt en præmie på 10.000 kroner i den store vidensquiz Smart Parat Svar. Konkurrencen udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt, men også til at samarbejde. Finalen arrangeres i samarbejde med alle 8 TV2-regioner.

Konkurrencen har eksisteret siden 2005 og har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Ifølge arrangørerne tager quizzen udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger - og viser, at det er sejt at være klog.

Smart Parat Svar eksisterer også som gratis app, som kan downloades gratis til iOS. Smart Parat Svar er udviklet af Gentofte Bibliotekerne og er et samarbejde mellem landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen og de 8 TV2-regioner.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede