7. maj 2021
74-årig mand er tirsdag for retten i Helsingør. Han erkender at have skudt murermester og tidligere byrådsmedlem i Helsinge Kommune Poul Erik Schwærter, men nægter at det var for at slå ham ihjel.

Foto: Karl Erik Frederiksen
74-årig mand er tirsdag for retten i Helsingør. Han erkender at have skudt murermester og tidligere byrådsmedlem i Helsinge Kommune Poul Erik Schwærter, men nægter at det var for at slå ham ihjel. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Jeg har skudt en mand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Jeg har skudt en mand
Opdateret 14. januar 2020 kl. 10:52
Gribskov - 14. januar 2020 kl. 10:41
Af Camilla Nissen

Den mand, der 11. marts sidste år skød murermester Poul Erik Schwærter, sidder nu tiltalt for manddrab i Retten i Helsingør. Tirsdag blev sagen mod den nu 74-årige mand, der nægter sig skyldig i drab, indledt.

Han erkender at have affyret haglgeværet mod Poul Erik Schwærter, men erkender ikke, at det var for at dræbe ham. Han erkender sig skyldig i grov vold.

arrow Læs også: 74-årig dømt for drab på eks-politiker

Senioranklager Bente Schnack indledte dagen i retten med at gøre klart, at anklagemyndigheden ønsker den tiltalte dømt til anbringelse i en psykiatrisk afdeling uden tidsbestemmelse, da en mentalerklæring har vist, at han var utilregnelig i gerningsøjeblikket.

Derefter afspillede hun en lydfil, hvor man hørte den tiltalte ringe 112 kort efter, han havde skudt sin tidligere bedste ven i ryggen i dennes soveværelse på sin ejendom i Nellerød.

- Jeg har skudt en mand, sagde han til alarmcentralen.

Er han i live, blev der spurgt.

- Nej, det tror jeg ikke, svarede han.

Man hører også den tiltalte tale med Poul Erik Schwærters kone og råde hende til at lade være med at gå op i soveværelset.

Den tiltalte har videre ikke ønsket at udtale sig i retten, men udtalte sig til grundlovsforhøret, hvor han blandt andet forklarede, at han tidligere havde været bedste venner med den tidligere lokalpolitiker.

Den tiltalte følte, Schwærter havde svigtet ham i en sag om forurening af tiltaltes grund.

arrow Nægter sig skyldig i drab på murermester
15. januar 2020 kl. 04:10 Opdateret: kl. 14:28
arrow Drab på murermester for retten
10. januar 2020 kl. 04:10 Opdateret: kl. 21:11
arrow Mange fulgte drabsoffers sidste færd
22. marts 2019 kl. 14:45 Opdateret: kl. 14:45
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?