5. august 2020
Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Det må bero på en misforståelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det må bero på en misforståelse
Gribskov - 23. april 2018 kl. 07:48
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gribskov: Gribskov Kommune vil kæmpe mod grusgrav. Kongernes Nordsjælland har ikke taget stilling.

arrow Læs også: Video: Martin Geertsen, MF, (V): Vi skal ikke smadre naturen med en grusgrav

- Det er ubegribeligt, at man overhovedet kan overveje at lave råstofudvinding i områder, der er kulturhistorisk bevaringsværdige og med fredninger.

Sådan lyder det fra borgmester Anders Gerner Frost (NG) om en kommende grusgrav klos op ad Kongernes Nordsjælland. Den kan blive en realitet, hvis en revideret råstofplan for Region Hovedstaden 2016 vedtages i sin nuværende form.

- Tegners Museum og statuepark ligger lige der og det vil ødelægge oplevelsen af det helt enestående kulturlandskab. Jeg vil opfordre regionsrådets politikere til at besøge Tegners og se området. Jeg kan ikke tro, det her vil ske, siger borgmesteren.

Gribskov Kommune er, ligesom andre interessenter, i gang med at formulere et høringssvar. Ifølge dette vil det klart fremgå, siger Anders Gerner Frost, at grusgrav i netop dette område er et »no-go«.

- Vi kan godt have en grusgrav i Gribskov, og vi kan have jorddeponeringer - det er ikke fordi, der ikke må ske noget. Vi anerkender vores ansvar - men lige præcis her er det et no-go.

I tilfælde hvor der er anlagt grusgrave efter regionsbeslutning, for eksempel ved Roskilde, har både borgere og kommune søgt om kompensation. Det devaluerer huse i området, ligesom en kommune får betydelige udgifter til vej, ramper med mere på grund af de øgede tunge transport. Samt problemer med støv og støj.

Den vinkel er Gribskov Kommune dog ikke begyndt at se på, lyder det fra borgmesteren - der ikke regner med, at en grusgrav bliver en realitet.

Carl Bruun, fmd. for bestyrelsen for nationalparken Kongernes Nordsjælland, har endnu ikke med sin bestyrelse formuleret en holdning til råstofplanen:

- Vi har ikke været samlede i bestyrelsen, selv om den er udpeget. Det sker i slutningen af april. Råstofplanen står ikke på den aktuelle dagsorden. Vi har ikke nogen holdning til det - endnu. Jeg vil som formand vende det med bestyrelsen, før vi melder en holdning ud, siger Carl Bruun.

mikk

arrow Stjernearkitekt i kamp mod grusgrav
02. juli 2018 kl. 14:26 Opdateret: kl. 14:26
arrow Protest vokser imod grusgrav ved fredet område
02. juli 2018 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:23
arrow Grusgrav møder hård modstand
23. april 2018 kl. 07:46 Opdateret: kl. 07:46
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?