23. marts 2019
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tre partier ude af budgetforhandlingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre partier ude af budgetforhandlingerne
Greve - 18. september 2018 kl. 09:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Janus Spøhr
Der bliver ikke noget bredt budgetforlig om Greve Kommunes økonomi de kommende fire år i år. Det står klart, efter at Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten alle sent mandag meldte ud, at de ikke længere er en del af forhandlingerne.

Dermed er det kun flertalsgruppen, bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som stadig sidder ved forhandlingsbordet. Til sammen har de 12 ud af 21 mandater. Der var ellers lagt op til, at partierne i byrådet i år skulle forsøge at finde sammen om budgettet, men det lykkedes altså heller ikke i år. Der ærgrer Socialdemokratiets gruppeformand, Niclas Bekker Poulsen.

- Vi sad med så langt som muligt, men måtte konstatere, at der er for store forskelle på, hvad vi vil og hvad flertalsgruppen vil. Det er simpelthen to forskellige retninger, som vi vil med kommunen, siger han.

Brigitte Klintskov Jerkel forklarer, at parterne nåede et godt stykke ind i forhandlingerne, og at K var villige til at tage medansvar for at finde de besparelser, som der er lagt op til. Alligevel lykkedes det ikke at blive enige.

- Det er ærgerligt. Vi havde ganske lidt, som vi prioriterede. Det handlede især om indholdet i folkeskolen, hvor vi har fokus på faglighed og trivsel. Vi vil gerne sætte penge af til at sænke lærernes undervisningstid med en halv time og sikre ordentlige materialer, men det lykkedes ikke, siger hun.

De tre partier, som altså nu er ude af forhandlingerne, skal senest på fredag fremlægge deres bud på et budget for Greve Kommune de kommende fire år.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Enhedslisten Carsten Oddershede.

Læs hele historien i dagens DAGBLADET og i den kommende udgave af Sydkysten Weekend.