24. juli 2019
Højbjergs  Mathias Bay-Schmidt og Greves Rikke Søby stod for en af DM´s helt store overraskelser ved sikkert at vinde guld i mixdouble.
Højbjergs Mathias Bay-Schmidt og Greves Rikke Søby stod for en af DM´s helt store overraskelser ved sikkert at vinde guld i mixdouble.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærk Greve-profil kom i år helt til tops

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærk Greve-profil kom i år helt til tops
Greve - 17. februar 2019 kl. 16:03
Af Jørgen Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En kvindelig Greve-spiller har for alvor bidt sig fast i den danske badmintonverden.

Doublespecialisten Rikke Søby Hansen, der er fra 1. februar 1995, var sidste år i en favoritrolle ved finalen i damedouble mod Solrøds Maiken Fruergaard og Sara Thygesen fra Skovshoved, men den stærke Greve-profil måtte lade sig nøje med sølv sammen med makkeren Julie Finne-Ipsen.

Til gengæld var hun bestemt ikke i en favoritrolle, da hun i igen i år spillede sig frem til finalen ved det individuelle DM i Århus, denne gang i mixdouble sammen med Mathias Bay-Schmidt fra Højbjerg.

Mixdoublen havde et favoritpar af dimensioner i Greves Mathias Christiansen sammen med den tidligere GSB'er Christinna Pedersen. På verdensranglisten har Christiansen og Pedersen længe ligget med helt i toppen, mens Bay-Smidt og Søby stadig er forholdsvis nye sammen og blot rangerer som nummer 90 i verden og derfor var underdogs i finalen.

Det var dog det uprøvede par, der var i teten og vandt i to sæt på 21-15 og 21-19.

Med sejren kunne Højbjerg- og Greve-parret notere sig karrierens første fælles DM-titel, og for Rikke Søby var det noget af en triumf efter sidste års skuffelse. Det var hendes første DM-guld som senior.

Hun har haft succes i både dame- og mixdouble. I sidstnævnte kategori har hun tidligere fejret store triumfer sammen med Solrøds Niclas Nøhr, mens det i damedouble mest har været sammen med Julie Finne-Ipsen fra Værløse.

Rikke Søby Hansen har spillet badminton lige fra de tidlige ungdomsår og er i Greve er avanceret til at blive en af de erfarne spillere, som der for alvor bliver regnet med. Hun er med i landsholdstræningen i Brøndby og har været ret fast deltager på landsholdet. Hun er da også på det landshold, som deltager ved EM for blandede hold i disse dage i Frederiksberghallerne. Danmark er forsvarende EM-vinder.